Leerden jouw ouders je rijden?

16 februari 2017
Heel wat mensen hebben de beginselen van het autorijden geleerd van hun ouders. Niet altijd is dat het beste idee, want ouders leren hun kinderen soms foutieve methodes of technieken aan. Ben jij in dat geval? Heb jij rijles gekregen van je ouders en bleek dat achteraf toch geen goed idee? Of ben je zelf een ouder, en besef je waar je zwakheden liggen? Laat het ons weten!

Vanaf 1 juni voert Vlaams minister van verkeer Ben Weyts een vernieuwd rijexamen in. Zo zullen de kandidaten vanaf dan zes manoeuvres moeten kennen, waarvan ze er twee moeten uitvoeren op het examen. Ze zullen ook getest worden op zelfstandig rijden, wat onder meer inhoudt dat ze de weg moeten kunnen vinden naar een bestemming, met of zonder gps. 

Er verandert ook wat voor de persoon die jou leert rijden, de zogenaamde vrije begeleider. Die zal eerst een opfrissing van zijn of haar kennis moeten krijgen in een examencentrum, voor hij of zij iemand leert rijden. 

 

GEZOCHT & GEVONDEN

Kreeg jij rijlessen van je ouders of een andere vrije begeleider? Merkte je nadien, tijdens lessen met een rijschool of tijdens je rijexamen, dat dat misschien toch geen goed idee was? Omdat je bijvoorbeeld verkeerde technieken aangeleerd kreeg? 

We zoeken geen verhalen meer. Heel wat mensen lieten ons enthousiast hun ervaring weten, en op woensdag 21 februari hoor je het verslag in De bende van Annemie!

Ondertussen kan je natuurlijk wel verder lezen over dit onderwerp: