Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

16 leerkrachten van middelbare school Diest in quarantaine: "Blijkbaar op café afgesproken na de personeelsvergadering"

di 1 sep. - 7:00

Middelbare school De Prins in Diest start het schooljaar met 16 leerkrachten minder. Die moeten allemaal in quarantaine nadat één van hen besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Vrijdag gingen een aantal leerkrachten samen op café na een personeelsvergadering. Directrice van de scholengroep Adite Ann Scheys reageert in 'De Ochtend'.
© Eric Lalmand (Belga)

Directrice van de scholengroep Adite Ann Scheys wist dat het een bijzondere start van het nieuwe schooljaar zou zijn. Maar niet zo bijzonder: "Het was schrikken toen we het nieuws vernamen" vertelt ze aan Radio 2 en in 'De Ochtend'. "Maar kwaad zijn we niet. Achteraf gezien, waren ze beter niet op café gegaan. Maar het is menselijk om collegiaal te willen bijpraten na een personeelsvergadering.  Maar we willen geen enkel risico nemen. Daarom sturen we uit voorzorg alle 16 leerkrachten naar de dokter, en moeten ze twee weken in quarantaine. Zo is er geen enkel risico voor de leerlingen. Het is ook niet alsof de leerkrachten gekke dingen hebben gedaan, of wilde feestjes hebben gebouwd, maar we willen 100% zeker zijn."

"We hadden ons de start anders voorgesteld" 

De leerkracht in kwestie vertoonde ook helemaal geen symptomen waardoor het nog moeilijker was, om enige besmetting op te merken. "Iemand in zijn kennissenkring moest getest op worden op corona voor het werk. Die persoon bleek dan besmet te zijn. En zo is de bal aan het rollen gegaan. De leerkracht in kwestie kon dus op geen enkel moment weten dat hij besmet was. Hij heeft juist gehandeld en ons meteen op de hoogte gesteld, zodat wij hetzelfde konden doen met de verschillende vestigingen van Scholengroep Adite. Nog net voor het nieuwe schooljaar begint. We nemen die collega dus écht niets kwalijks." Gevloekt heeft Scheys dus niet, al had ze zich de start wel anders voorgesteld.

We zijn gelukkig een grote scholengroep met 200 leerkrachten, velen van hen willen inspringen.

Toch komt de start van het nieuwe schooljaar niet in het gedrang voor de leerlingen. Scholengroep Adite heeft 200 leerkrachten in het middelbaar onderwijs, die met plezier willen inspringen. "We kregen zondag pas het nieuws waardoor we gisteren spoedoverleg moesten houden met alle leerkrachten", vertelt Scheys. "Het was zo mooi om te zien hoeveel bereidwilligheid en flexibiliteit er was. Iedereen meteen wou helpen. Leerkrachten die halftijds werken, anderen die hun springuren, een vrij uur, willen opofferen. Het zal enkel voor de leerlingen iets minder fijn zijn omdat ze hun vaste leerkrachten moeten missen. Gelukkig zullen die zeker iets laten weten via Skype. Maar de leerlingen kunnen vandaag gewoon naar school, en daar zijn ze écht wel aan toe".

Beluister het gesprek met An Scheys in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be, Radio 2 en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet