Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

30 per uur wordt weldra de norm in het hele Brusselse Gewest

ma 13 nov. - 3:15

Als het van Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Biaca Debaets (CD&V) afhangt, wordt 30 kilometer de snelheidsnorm in het hele Brusselse Gewest. Deze week nog doen ze een voorstel in die zin aan de Brusselse regering.

Zone 30 wordt de norm in alle 19 gemeenten van het Brusselse Gewest, schrijft De Morgen. "Het is een symbolisch gebaar", zegt staatssecretaris Bianca Debaets aan VRT NWS. "Het idee is om die verkeersveiligheid zo snel mogelijk te verscherpen. "Als dat plan goedgekeurd wordt, dan is het de bedoeling - maar ik ben natuurlijk niet alleen in die regering - om dat nog deze legislatuur in te voeren." Het is volgens haar "nog een beetje koffiedik kijken hoe dat zal worden gedragen in de regering en het Brusselse parlement.

Smet en Debaets plannen wel uitzonderingen, bijvoorbeeld voor de grote invalswegen, de Kleine Ring of sommige tunnels. Daarover wordt momenteel een studie uitgevoerd die nog voor het einde van het jaar meer duidelijkheid moet geven.

"Het zal gewoon overal zijn, terwijl het nu nog in stukjes is", zegt Pascal Smet in "De ochtend".

We willen  gewoon die duidelijkheid erin brengen. 30 is de norm. Dat is beter voor de doorstroming, beter voor de luchtkwaliteit, beter voor de veiligheid, en vooral overzichtelijker voor de automobilist en gemakkelijker afdwingbaar door de politie.

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet