Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

7 podcasts voor onderweg

wo 29 jun. - 3:51

Op de achterbank van de auto, tijdens een boswandeling, op het strand of op een bankje in de schaduw. Er zijn zoveel plaatsen waar je kan genieten van een podcast. En er zijn ook zoveel podcasts! Daarom 7 fijne tips voor onderweg.
© Wesley Tingey (Unsplash)

Lekker bingen. Lekker lachen. Lekker bijleren. Lekker ontspannen. Met de VRT-podcasts is er voor elk wat wils.  Je vindt ze allemaal in de app van VRT NU. Maar waarmee moet je beginnen? 7 luistertips:

#weetikveel

Wist je dat onze longen ongeveer 2 kg wegen en bestaan uit 2400 km luchtwegen? Dat de hartslag van een seriemoordenaar daalt wanneer hij/zij een moord pleegt? Dat Georgië hét walhalla is voor de vogelspotter?

Of het nu gaat over de koekoek, oorlogsfotografie, angst of je achterwerk: in de podcast van #weetikveel stelt Kobe Ilsen vragen over kleine dingen in een grote wereld.

Luister en word slimmer met de minuut.

Kobe Ilsen

Kobe Ilsen

De Dikke Delvaux

Alles wat je dacht niet te moeten weten over Belpop maar waarvan je blij bent dat Jan Delvaux het heeft onthouden. Van Adamo tot Arbeid Adelt, van Brel tot Bonzai Records … en zoveel meer. En meer! En meer! Je krijgt de strafste, meest onbekende of net opvallende verhalen uit een onuitputtelijke Belpopgeschiedenis.

Ga mee op muziekontdekking met Jan Delvaux.

De Dikke Delvaux

De Dikke Delvaux

Vraag het aan Rika

Mijn ex wil opnieuw met me daten. Er is geen intimiteit meer tussen mij en mijn vrouw. Mijn man wil geen hond, maar ik wel. Relatiedeskundige Rika Ponnet lost al jouw relatie- en vriendschapsproblemen op in de  Radio 1-podcast 'Vraag het aan Rika'.

Vraag het aan Rika

Vraag het aan Rika

De Riviera

Kunstjournalist en auteur Eric Rinckhout heeft zijn hart verloren aan Zuid-Frankrijk. Die liefde resulteerde o.a. in een reisgids van zijn hand : ‘The South of France for Art Lovers’ . Leerzaam en inspirerend leesvoer voor iedereen die meer wil weten over de kunstenaars, schrijvers, musici en filmmakers die in Zuid-Frankrijk hebben gewoond en gewerkt.

Maar er is ook een podcast! In 'De Riviera' reist Rinckhout voor Klara langs de Cote d’Azur in 25 bijzondere verhalen over kunstenaars, schrijvers en andere beroemdheden.

De Riviera

De Riviera

Hey Paul

Hoe dicht kan je geraken bij Paul McCartney? Michèle Cuvelier van Studio Brussel pakt haar grootste held en zijn muziek vast om te leren loslaten.

Je leert bij over Sir Paul, maar ook over de schoonheid en schaduwzijde van fanschap, je eigen hormonenwinkel en een donker hoekje van Michèles verleden.

Hey Paul

Hey Paul

Koken met Classics

Wat maakt een nummer tot een classic? Originaliteit? Vergeet het. Classics zijn vaak het resultaat van slim omgaan met een paar basisingrediënten. Topchef Senne Guns kijkt in de potten van de bekendste muzikanten en onthult de recepten achter hits die iedereen kent.

Zonder twijfel de lekkerste podcast van Radio 1.

Senne Guns

Senne Guns

De Laatste Queen

Al 70 jaar zit de Britse koningin op de troon. Zij is de langst regerende monarch aller tijden en een waar icoon van standvastigheid. Lieven Vandenhaute praat met Jo De Poorter en andere koningshuiskenners over de vrouw onder de kroon en over de figuren die haar omringen in 'De Laatste Queen'.

De Laatste Queen

De Laatste Queen

Je vindt al deze podcasts in de app van VRT NU

Schrijf je in voor de podcastnieuwsbrief van Radio 1

Radio 1 heeft een enorm rijk podcastaanbod. En dat aanbod groeit voortdurend aan. Graag op de hoogte welke nieuwe, straffe Radio 1-podcasts er zoal gelanceerd werden en op komst zijn? Schrijf je dan in voor de podcastnieuwsbrief van Radio 1.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet