Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

"Als de mensen de Rode Duivels spannend vonden, dan moeten ze ook maar eens naar het basketbal kijken"

ma 28 jun. - 7:11

De Belgian Cats hebben hun EK met een positieve noot afgesloten. In de strijd om het brons blikten ze Wit-Rusland in. Ann Wauters, die niet meegenomen werd naar het EK met het oog op de Spelen, volgde het allemaal op de voet. "Als de mensen de Rode Duivels spannend vonden, dan moeten ze ook maar eens naar het basketbal kijken. Met een medaille naar huis komen is wel een topprestatie."
Ann Wauters

De Belgian Cats pakten gisteren de bronzen medaille op het EK basketbal. "Na 2017 weer een medaille pakken op een EK, dat is een heel grootse prestatie", vertelde Ann Wauters in 'De Ochtend'.

"Natuurlijk waren we heel dicht bij die finale, ik denk een tiende van een seconde. Vandaar dat ik begrijp dat het een klein beetje een andere nasmaak heeft en dat we het ook verdienden om in die finale te staan."

"Natuurlijk wil je volledig voor die bronzen medaille gaan. Op zich is brons nog wel mooier dan een finale verliezen en met zilver naar huis komen. Je eindigt tenminste het toernooi met winst."

"Maar die finale spelen had ook wel iets bijzonders geweest. Vooral omdat Frankrijk, de torenhoge favoriet, het volledig heeft laten afweten. Servië is toch nog kampioen geworden."

"Het was een promotie voor het basketbal"

Wauters vergeleek de spanning in het toernooi met de Rode Duivels. "Het was geen makkelijk toernooi. Kijk maar naar onze Rode Duivels op het Europees kampioenschap. Alle ploegen zijn heel hard gemotiveerd om te winnen."

"Het was ook een hobbelig parcours, maar uiteindelijk hebben we een aantal ongelooflijk spannende wedstrijden kunnen winnen. Het was ook een ongelooflijke promotie voor het basketbal."

"Als de mensen de Rode Duivels spannend vonden, dan moeten ze ook maar eens naar het basketbal kijken. Met een medaille naar huis komen is wel een topprestatie."

Wauters kijkt ook uit naar de Olympische Spelen. "Daar ben ik heel hard voor aan het trainen. Samen met de staf hebben we beslist dat 2 campagnes te zwaar zouden zijn voor mij. Zaterdag beginnen we weer met de teamtrainingen."

Beluister het gesprek met Ann Wauters in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: sporza.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet