Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Wereld van Sofie

"Als je eigen weg gaan al verraad is, dan wil ik best een verrader zijn"

di 29 jan. - 11:00

Vrijdag 21 april 2006. Sofie Lemaire is op dat moment sidekick van Wim Oosterlinck die het succesvolle ochtendblok van Studio Brussel presenteert. Net voor ze op vrijdagmiddag aan haar weekend wil beginnen neemt Oosterlinck haar even apart en zegt dat hij iets belangrijk moet vertellen...
Wim Oosterlinck

...namelijk dat hij per direct stopt bij Studio Brussel en aan de slag gaat bij Q-music. Voor veel luisteraars is dit nieuws een enorme schok en ook wel: verraad!

13 jaar later blikt Wim Oosterlinck terug in 'De Wereld van Sofie': "Voor mij was die overstap een zeer weloverwogen beslissing. Ik ben een echte radiofreak, en ik had het gevoel dat ik bij Studio Brussel zowat alles gedaan had wat ik wou en kon doen. Mijn brein had iets nieuws nodig. En ik had al een tijdje contact met Erwin Deckers, de baas van Q-Music. Die was bezig met de grootste vakidioten van de radio rond zich te verzamelen, en ik wou daar bij zijn."

Hoe waren de reacties? "Met de mensen uit mijn directe omgeving had ik mijn plan al besproken, iedereen begreep wel dat ik nieuwe input nodig had. Maar bij de luisteraars was er minder begrip. Dan merk je dat bij de radio werken toch iets heel anders is dan werken voor een supermarkt of een verzekeringsmaatschappij. Die luisteraars zijn zo betrokken dat ze een soort familie vormen. Dat is natuurlijk een illusie, want jij kent je luisteraars niet en je luisteraars kennen jou niet. Als je dan beslist om weg te gaan, is het dat voor die luisteraar niet zomaar voor een andere supermarkt gaan werken, maar een familieband verbreken. Dan ben je in hun ogen een verrader.  Maar als je eigen weg gaan al verraad is, dan wil ik best een verrader zijn."

Gij overloper! Schaam u!

Waar Wim het meest van schrok:  dat die  boosheid zo lang bleef duren.  "Ik was bijvoorbeeld op De Foute Party van Q-Music. Uitgelaten sfeer, blije mensen, maar dan komt er rond half twee 's nachts een man op mij af, richt zijn vinger op mij en zegt: 'Gij overloper! Schaam u!' Terwijl dat gewoon een Q-Music fan is . En dat heeft zich daarna nog een paar keer voorgedaan. Zelfs nu nog, als iemand wat teveel gedronken heeft, krijg ik dat verwijt te horen."

Heeft hij echt last gehad van die negativiteit? "Het was soms wel schrikken. Zeker als ze suggereerden dat ik het voor het geld gedaan heb. Maar verder heb ik er geen last van. Zolang ik zelf maar weet waarom ik die beslissing genomen heb. Ik deed het niet voor het geld, niet voor de anderen, maar voor mezelf. En daar heb ik ook geen spijt van, integendeel, ik heb mij bij Q-Music van dag één moeten heruitvinden. En daar word ik ook nu nog intens gelukkig van!"

Herbeluister het interview met Wim Oosterlinck:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet