Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

“Als je nog geen smoes kan bedenken, dan zit je hier niet op je plaats”

di 13 dec. - 9:29

“Op studio zitten”, het was voor generaties acteurs een begrip. De toneelschool waarin vele generaties beroemde acteurs hun opleiding kregen, sloot de deuren door besparingen. Het gebouw veranderde vijf jaar geleden in een kunstencentrum. Oudstudenten Johan Heldenbergh, Pieter Embrechts, Stef Bos, Marianne Loots en Adriaan Van Den Hoof keren voor die gelegenheid op vraag van DE Studio terug om mooie en soms pijnlijke herinneringen op te halen.
“Als je nog geen smoes kan bedenken, dan zit je hier niet op je plaats”
Studio Herman Teirlinck opende in 1970 de deuren. Dertig jaar lang leverde de bekendste toneelschool van Vlaanderen de beste spelers af die we kennen uit de Vlaamse en Nederlandse theater- en televisiewereld.
Sinds 2011 is de Provincie Antwerpen eigenaar van gebouw aan het Mechelseplein. Villanella is de blije erfpachter van dit cultureel bedrijvencentrum en doopte het om tot DE Studio, een podium voor jong publiek en een centrum voor jong talent.
Over de jaren van Studio Herman Teirlinck doen de wildste verhalen de ronde. Met DE Stemmen van DE Studio worden de verhalen teruggegeven aan het gebouw en haar bezoekers. De luisteraar ontdekt grappige anekdotes, gênante geheimen, verhalen over experimenten, afwijzingen en succes. 
 
Veel van de herinneringen aan Studio Herman Teirlinck zijn nu gebundeld in een luistermaquette, vanaf volgende week te beluisteren in DeStudio zelf, in Antwerpen. In januari & februari volgen er ook nog echte wandelingen door het gebouw - alle info via destudio.com

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet