Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

"Als regering de knoopt niet doorhakt zal Groen resolutie indienen voor kernuitstap"

do 28 dec. - 8:42

Groen is van plan om een resolutie in te dienen in de Kamer als de federale regering er niet in slaagt het energiepact goed te keuren. Dat zegt Groen-partijvoorzitter Meyrem Almaci in "De ochtend" op Radio 1. In 2015 werd een wet gestemd die zegt dat de kerncentrales moeten sluiten in 2025, maar volgens N-VA is die datum niet haalbaar.
Meyrem Almaci

N-VA gelooft niet dat de kerncentrales in 2025 kunnen sluiten. Volgens de partij zal energie dan veel duurder worden en komt de bevoorrading in het gedrang. Partijvoorzitter Bart De Wever stelt voor om de beslissing over de kernuitstap te nemen in 2019, bij de volgende regeringsonderhandelingen.

"In 2019 is het te laat, en dat is De Wever zijn bedoeling", zegt Meyrem Almaci daarover in "De ochtend" op Radio1. "Dit is een verrottingsstrategie."

"De regering heeft in 2015, samen met N-VA, de kernuitstap goedgekeurd. Als het nodig is om deze wet nog eens te ondersteunen is Groen absoluut bereid om de hand uit te steken."

Daarmee bedoelt Almaci dat ze bereid is een alternatieve meerderheid te leveren. "Als er begin 2018 geen duidelijkheid komt zal Groen z'n verantwoordelijkheid nemen en een resolutie indienen", aldus Almaci.

Groen is van plan om letterlijk de tekst van het energiepact, zoals onderhandeld door de vier energieministers in ons land, als resolutie in te dienen in de Kamer.

Bron: vrtnws.be

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet