Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Als we daar terechtkomen, kunnen we inderdaad maar beter hopen dat we doof zijn"

do 1 feb. - 9:03

De moeder van luisteraar Denise Declerck verblijft in een woon-zorgcentrum. Toen ze enkele dagen geleden een expert hoorde verkondigen dat mensen 'gemiddeld twee jaar in een woon-zorgcentrum verblijven', moest haar iets van het hart.
"Als we daar terechtkomen kunnen we inderdaad maar beter hopen dat we doof zijn"

Een deskundige verklaarde "doodleuk" dat de meeste mensen gemiddeld maar twee jaar in woonzorgcentra verblijven. Fijn om te horen dat je gemiddelde tijd hier op deze aardbol nog ongeveer 2 jaren bedraagt, nietwaar!? Mag ik opmerken dat daar mensen verblijven die nog helder van geest zijn en toevallig ook trouwe luisteraars van uw programma.

Die daar wonen omdat alleen wonen te gevaarlijk is. Maar die niet als kleuters willen behandeld worden. Wij hadden op een USB-stick liedjes opgenomen van Elvis Presley, Frank Sinatra, de zangers en zangeressen van de jaren '40, '50 en '60. Maar dat werd ons door de vrijwilligers die de bar bedienen niet in dank afgenomen. Je moet daar naar de 'Purperen Hei' luisteren of je wordt raar bekeken. Tijdens de maaltijden staat de tv aan. Tel daar het luid spreken van de bewoners én verzorgers bij die denken dat iedereen doof is.

Als we daar terechtkomen kunnen we inderdaad maar beter hopen dat we doof zijn. Er is nog veel werk aan de winkel. De bevoegde minister en de theoretici zouden beter eens enkele dagen meelopen in een Woonzorgcentrum.

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet