Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Alweer explosie in Borgerhout: "Ik zie angst bij mijn buren en bij mezelf, stadsbestuur moet verantwoordelijkheid nemen"

do 11 aug. - 7:56

In Borgerhout is er opnieuw een explosie gebeurd, deze keer in de Ledeganckstraat. Daarbij raakte de gevel van een huis beschadigd. Het is al de derde ontploffing in een week tijd in het district.
Antwerpen

Afgelopen nacht rond 4 uur schrikte de buurt in Borgerhout al voor de derde keer deze week wakker van een explosie. De ontploffing vond plaats in de Ledeganckstraat en beschadigde de gevel van een huis. De politie en de ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse en er is een perimeter ingesteld.

Inwoners kwamen snel op straat om te zien wat er gebeurd was. "Een voordeur aan de overkant was helemaal weggeblazen en het puin lag over heel de straat", zegt Mario, een buurtbewoner. "We vinden het geen onveilige buurt, maar we willen ook niet dat ze zich vergissen van huis of auto." Biri woont in de Ledeganckstraat en zag heel veel rook. "Ik kom uit de oorlog in Joegoslavië, dus ik wist goed genoeg dat dit een explosie was."

Afgelopen maandag en dinsdag waren er al twee ontploffingen in Borgerhout, telkens in de Cronjéstraat. Vorige week vonden er twee explosies plaats in de Volkstraat in het centrum van Antwerpen en op de Turnhoutsebaan in Deurne. Het is nog niet zeker of er een link is tussen de ontploffingen. Wellicht gaat het om aanslagen in het drugsmilieu.

Districtsburgemeester Marij Preneel: "Stadsbestuur moet verantwoordelijkheid nemen"

"Dit is bijzonder beangstigend voor de Borgerhoutenaren. Mensen beginnen zich echt onveilig te voelen", zegt districtsburgemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen). "Ik vind dat het stadsbestuur zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Er wordt op dit moment te licht overgegaan."

"Het is oorlog in de stad, zo beginnen buurtbewoners het aan te voelen. Ze krijgen schrik en durven niet meer buiten te komen", aldus Preneel. "Ik denk dat het echt nodig is dat er werk wordt gemaakt van politie die aanspreekbaar is, de wijkagent van vroeger die de wijk door en door kent en met de fiets of te voet op pad is. Maar dat heeft het stadsbestuur net afgebouwd."

Volgens Preneel werkt de huidige aanpak van de "war on drugs" niet. "Het is natuurlijk een internationaal probleem. Er moet stevig nagedacht worden over de hele aanpak van de drugsproblematiek, maar dat is voer voor criminologen. Ik zie vooral wat er in de wijken gebeurt en ik zie de angst bij mijn buren en bij mezelf. Dit moet echt stoppen."

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet