Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Angel Olsen - Big Time

zo 19 jun. - 22:00

De turbulente periode van veel verlies en nieuwe liefde is de aanleiding van Angel Olsens nieuwste album ‘Big Time’. De Amerikaanse muzikant en singer-songwriter nam onlangs afscheid van haar beide ouders op korte tijd, vlak na ze hen vertelde dat ze een nieuwe liefde had ontmoet in de queer-community. Een maand later dook ze met producer Jonathan Wilson de studio in, om haar zesde album ‘Big Time’ op te nemen.
Angel Olsen - Big time

'Big Time' heeft een grote emotionele betekenis. Angel Olsen zingt over haar schrijnend verdriet en verlies tot onverwachte nieuwe liefde. “Er gebeurt iets, en dan beitel je je er doorheen, en dan wordt er kunst gemaakt, maar het voelt niet altijd artistiek, het voelt als overlevingsmodus,” zegt Olsen. “Het album is het werk van een persoon die onomkeerbaar is veranderd.” Angel Olsen probeert de emoties een plaats te geven in haar kersverse album. ‘Big time’ voelt aan als een warm dekentje op een koude winteravond. Alhoewel het album dankzij de country blues ook de ideale muziek is op een zonnige zomerdag.

De instrumentale kant, heeft ‘Big Time’ te danken aan Drew Erickson, die er een reeks blazerspartijen, piano- en orgelwerk aan toevoegde. Ook de pedal steel van Spencer Cullum en de gitaar van haar producer, Jonathan Wilson, zorgt voor een kleurrijke touch.

De eerste single op de plaat, 'All the Good Times', kwam al eerder uit, samen met een ijzersterke videoclip, geregisseerd door Kimberly Stuckwisch. De clip geeft de boodschap van het nummer op een donkere, maar warme manier weer. In 'All the Good Times' rondt ze het hoofdstuk - met een vorige, maar verdwenen liefde - af. Met ‘I’m living, I’m loving, I’ve loved long before’ omarmt ze in het tweede nummer, de albumsong 'Big time', een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Ondanks het tweede frivole nummer, is de droefheid aanzienlijk aanwezig in de rest van het album. In 'This is how it works' zingt Olsen over het verwerkingsproces en het zoeken naar een luisterend oor. Ook het verleden blijft een negatieve rol spelen in haar leven, klinkt het in 'Ghost on'. Angel Olsen slaagt erin om al haar emoties te verdelen over tien krachtige tracks. De vlinders in Olsens buik, voor haar partner Beau Thibodeaux, fladderen met de luisteraar mee richting het einde: ‘Chasing the sun, chasing the sun for you’, klinkt het op de afsluiter van de plaat.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet