Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Ann Wauters: "In de VS voelde ik dat ik nooit écht zal snappen wat het is om zwart te zijn"

do 27 aug. - 11:14

Na alweer een nieuw geval van politiegeweld in de VS gaat er een golf van protest en solidariteit door de Amerikaanse sportwereld. Afgelopen nacht werden verschillende sportwedstrijden geboycot. Ann Wauters heeft in haar WNBA-jaren heel wat tijd doorgebracht in de VS en begrijpt wat er leeft in de kleedkamers. "Ze hebben er echt genoeg van."
Ann Wauters

Geen NBA of WNBA-basketbal dus vannacht en dat verbaasde Ann Wauters niet. "Ik ben niet echt verrast door deze beslissing van de spelers en speelsters, want het leeft al een hele tijd en het is al lang woelig in de VS", vertelt ze in 'De Ochtend'.

"80 procent van de spelers en speelsters in de NBA en de WNBA is zwart en zij hebben er genoeg van. Ze vragen een beter Amerika. Ze hebben een luide stem en een breed platform en door deze boycot kunnen ze heel wat aandacht eisen."

"Vier jaar geleden werd er in de kleedkamer al over gesproken. Ik heb heel wat zomers in de VS doorgebracht en je voélt die rassenkwestie. Ik heb toen pas gevoeld wat het is om blank te zijn en dat ik het nooit volledig zal snappen wat het is om zwart te zijn."

"Zwarten worden in de VS nooit helemaal gelijk behandeld en het is heel moeilijk voor blanken om dat echt ten volle te beseffen. Daarom is het goed dat de NBA- en WNBA-speelsters nu hun stem gebruiken om echt verandering te eisen."

"Ook LeBron James heeft op Twitter al laten weten dat hij er meer dan genoeg van heeft. Hij wil echt verandering. Daarom sluit ik zeker niet uit dat de competitie gestopt wordt. Dat zou echt heel veel impact hebben en hopelijk komt er dan wel verandering, ook al zal dat niet makkelijk zijn."

Beluister het gesprek met Ann Wauters in 'De Ochtend':

Bron: sporza.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet