Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

Anne: “Ik weet nu écht wat huidhonger is"

vr 25 jun. - 9:45

Bepaalde dagen in het jaar geven we een extra betekenis, omdat er dan iets te gebeuren staat of iets gebeurd is, onze eigen feestdagen of herinneringsdagen. ‘De Wereld van Sofie’ stelde de vraag enkele maanden geleden ook: wat is jouw hoogstpersoonlijke feestdag, wat staat bij jou in fluo in de kalender en waarom? Anne lag in maart al weken in het ziekenhuis en had zelfs een tijd in kunstmatige coma doorgebracht. Ze is nu terug thuis. Met in fluo op haar kalender vanaf nu: 2 april.
huidhonger

“Ik ben zwaar getroffen door corona. Op 5 januari januari lag ik in het ziekenhuis, waar geen bezoek toegelaten was. Mijn man had ik al 2,5 maanden niet meer gezien en ik lag 5 weken in een artificiële coma. Ik zweefde tussen leven en dood, maar ik heb het toch gehaald. Ik was volledig verlamd toen ik wakker werd, maar dankzij veel revalidatie gaat het nu beter met me”, vertelt Anne.

Ik keek zo uit naar 1 mei, zoals kinderen uitkijken naar de grote vakantie

Op 19 maart contacteerde Anne de redactie van ‘De Wereld van Sofie’ en vertelde ze dat ze erg uitkeek naar 1 mei, de dag dat ze weer naar huis zou mogen gaan. “Ik luister regelmatig naar Radio 1, omdat ik voor mijn werk vaak onderweg was. In het ziekenhuis had ik niets te doen, dus luisterde ik vaak naar de radio, waarop ik jullie vraag hoorde. Ik keek enorm uit naar de dag dat ik weer naar huis mocht gaan. Er mocht geen bezoek langskomen, dus mijn man en familie zag ik telkens via FaceTime. Ik keek zo uit naar 1 mei, zoals kinderen uitkijken naar de grote vakantie”, vertelt Anne.

Uiteindelijk mocht Anne op 2 april al naar huis, een maand vroeger dan voorzien. “Mijn afdeling moest voor nieuwe coronapatiënten vrijgemaakt worden. De patiënten die een beetje goed waren, werden naar huis gestuurd. Aangezien ik toen al kon stappen met een rollator en mijn man thuis was, was ik één van de gelukkigen die naar huis mocht. Dat was een prachtige dag voor mij. 2 april, goede vrijdag, was voor mij écht een goede vrijdag.”

Ik weet nu écht wat huidhonger is

“Ik was zo gelukkig toen mijn man me kwam ophalen en we elkaar weer konden vastpakken. Ik had al vaak van de term huidhonger gehoord op televisie, maar ik heb het ook zelf ervaren. Ik weet nu écht wat huidhonger is. Ik heb fantastische verpleegsters gehad, maar zij verzorgden me telkens met handschoenen en bescherming aan, waardoor ik nooit huid op huid contact had. Het eerste huidcontact met mijn man, na mijn thuiskomst, ga ik nooit vergeten. Ik had evengoed tussen zes planken kunnen liggen. Ik ben nog niet volledig genezen en zal nog moeten revalideren, maar ik heb het overleefd en kan weer bij mijn liefste zijn. Dat was voor mij de mooiste dag”, besluit Anne.

Beluister het gesprek met Anne in ‘De Wereld van Sofie’ via Radio 1 Select. 

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet