Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Annelies Moons en Joris Hessels bieden zondagavond een luisterend oor.

wo 9 dec. - 22:59

De week voor kerstmis is al enkele jaren de warmste van het jaar, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Op zondagavond 13 december kunnen daarom mensen hun verhaal kwijt bij Annelies Moons en Joris Hessels in De LuisterLijn, een laatavondprogramma voor De Warmste Week.
Annelies Moons & Joris Hessels

Een belangrijk deel van de bevolking voelt zich eenzaam en door de coronacrisis is dat gevoel bij vele mensen verergerd. Mensen voelen zich geïsoleerd doordat ze weinig contact hebben met anderen. Ze kunnen nergens kwijt waar ze mee zitten of hoe ze zich voelen. Voor De Warmste Week hecht Radio 1 al enkele weken extra aandacht aan het thema ‘eenzaamheid’. Met De LuisterLijn wil Radio 1 mensen een luisterend oor bieden en hen de kans geven om hun verhaal te vertellen. Ook verhalen van lotgenoten horen, werkt troostend. Want je bent niet alleen eenzaam.

“Met dit programma maakt Radio 1 de insteek van De Warmste Week concreet. Als pars pro toto toont het hoe belangrijk het is om je beschikbaar op te stellen en – in dit geval – actief te luisteren. Door de verhalen respectvol te delen zorgen we ook voor herkenbaarheid en empathie. Met goedgekozen platen bieden we een sfeer van troost en solidariteit", aldus Jan Knudde, nethoofd Radio 1.

Voor Annelies Moons en Joris Hessels is het de eerste keer dat ze voor een programma samenwerken. "Eenzaamheid is iets waar ik van ver en dichtbij getuige van ben geweest in de programma's die ik maak. Het belang van luisteren kan nauwelijks overschat worden. Dat dan mogen doen met de warmste stem van Radio 1, Annelies Moons, is een voorrecht. Ik kijk en luister er heel erg naar uit", vertelt Hessels. Ook voor Moons was het een moeilijk jaar: "Dit jaar is heftig voor iedereen. Dat maakt het nog moeilijker om tegen je omgeving te zeggen dat het niet 'ça va' is. Ik merk het ook bij mezelf. Blij dat we nu plaats vrijmaken voor verhalen over eenzaamheid. Ze vertellen helpt, ze horen ook. Het is een cadeau om dit samen met Joris te kunnen doen: hij luistert altijd, op de warmst mogelijke manier."

De LuisterLijn zal op zondag 13 december van 20.30 uur tot middernacht te horen zijn. Inbellen kan op het nummer 078 78 56 80.

Voor dit programma werkt Radio 1 samen met Tele-Onthaal.

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet