Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Boshut

Annelies Van Herck: "Een bos moet niet Instagram-proof zijn"

za 29 aug. - 10:19

Annemie Peeters haar survival in een boshut in het Warredal in Maaseik zit er helaas op. Nog een laatste keer kreeg ze een bekende Vlaming over de vloer: Annelies Van Herck. Die is het gewend om in een bos te vertoeven (net zoals ze het gewend is om de wijn voor te proeven op restaurant).
Annelies Van Herck in De boshut

Annelies Van Herck klopt als laatste gaste aan in ‘De boshut’. Van Herck is nieuwsanker bij 'Het Journaal' op Eén. Ze is ondertussen al 16 jaar een vaste waarde op het scherm. Het contrast tussen een steriele opnamestudio en een bos vol bomen en beesten kan niet groter zijn. Voelt Annelies Van Herck zich wel op haar gemak in een boshut? Kan ze zich overgeven aan het avontuur en plaats maken voor haar eigen gedachten in plaats van de nieuwsfeiten die ze dagelijks met de mensen deelt?

Annelies Van Herck woont dicht bij het Zoniënwoud, in Overijse en is het dus wel gewend om vaak in een bos te vertoeven. Ze vindt het dan ook vreemd dat het zo speciaal wordt bevonden om een “bosbad” te nemen: “natuurlijk is het normaal om naar het bos te gaan, dat is toch niet zo speciaal of merkwaardig? Een bos moet niet Instagram-proof zijn.”

Wijn

In de knapzak van Annelies Van Herck zit onder andere een fles wijn. Op de vraag of ze daar echt niet zonder kan, antwoordt ze prompt: “Waarom zou ik zonder wijn moeten kunnen?” Van Herck heeft haar liefde voor wijn doorgegeven aan haar man Michaël Van Droogenbroeck. Hijzelf kon niet naar de boshut komen maar vertelt wel aan de telefoon dat zijn interesse in wijn dankzij Annelies gegroeid is: “Annelies heeft me wijn leren drinken en appreciëren. Bij wijn draait het om gezelschap, om alles wat er rond gebeurt. Die interesse delen we nu samen.” Toch is het Annelies Van Herck die steevast de wijn voorproeft op restaurant ondanks het cliché waar ze vaak mee geconfronteerd worden:

Als we iets gaan eten en we bestellen een fles wijn, dan vragen ze meestal aan Michaël of hij wil proeven. Hij zegt dan altijd ‘nee, nee, mijn vrouw gaat proeven’. Dan schrikken ze even.

— Annelies Van Herck

Druk gezinsleven

Annelies Van Herck en Michaël Van Droogenbroeck zijn allebei hardwerkende journalisten. Door hun werk valt er af en toe wel iets in het water: “We springen niet altijd voor ons werk, maar als we opgeroepen worden om belangrijk nieuws te vertellen dan doen we dat. Als je daar niet als journalist wil bij zijn, dan zoek je maar beter een andere job.” Maar toch vinden ze het alletwee vreemd dat er zo vaak gevraagd wordt naar hoe ze hun job combineren met de opvoeding van hun twee kinderen: “Er zijn zoveel andere koppels met onregelmatige shifts. Zij krijgen die vraag ook niet. Die kinderen zullen misschien iets sneller zelfstandiger zijn dan de kinderen waarvan de ouders altijd thuis zijn.” Michaël Van Droogenbroeck vult zijn vrouw aan dat er veel creativiteit nodig is, maar dat er ook een positieve keerzijde vasthangt aan die onregelmatige werkuren: “We hebben op sommige momenten veel tijd op de momenten dat andere mensen aan het werk zijn. Het heeft altijd twee zijden en ik vind dat die twee zijden elkaar mooi in evenwicht houden.”

**Deze aflevering werd opgenomen in juli**

Herbeluister deze uitzending:

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet