Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Antwerpen overweegt 46 evenementen te schrappen. Wat met 'Daens'?

wo 11 mrt. - 7:09

Gisteren gaf de federale regering het advies om evenementen te verbieden met meer dan duizend bezoekers. De gouverneurs moeten dat nu omzetten in een richtlijn voor hun provincie, daarover zitten ze straks samen met de burgemeesters. 'De Ochtend' sprak alvast met gouverneur Cathy Berx.
© Nicolas Maeterlinck (Belga)

In Antwerpen zal alvast een "principieel verbod" gelden voor indoor evenementen waar meer dan duizend mensen verzamelen blazen, zegt gouverneur Cathy Berx.

46 evenementen kunnen de komende twee weken normaal niet doorgaan, "tenzij de organisatoren zorgen dat er voldoende afstand is tussen de mensen, en er voldoende verluchting is, zodat het virus zich niet kan verspreiden." Berx heeft ook al contact gehad met Hans Bourlon van Studio 100. "Het is niet uitgesloten dat de musical Daens deze week nog kan doorgaan", zegt Berx. Dan moeten de organisatoren wel voldoende garanties geven.

Komende twee weken geen evenementen met meer dan 1.000 mensen in Sportpaleis en Lotto Arena

De komende twee weken zullen er geen evenementen met meer dan 1.000 mensen plaatsvinden in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Dat heeft Jan Van Esbroeck,  CEO van de Sportpaleisgroep, zonet bekendgemaakt op Studio Brussel.

Ervoor zorgen dat er voldoende afstand is tussen de mensen is immers geen evidentie. "We moeten met serieuze criteria rekening houden en als ik die bekijk, komt geen enkel concert daarvoor in aanmerking. In de Stadschouwburg in Antwerpen zijn we aan het kijken om de 'Mamma Mia'-voorstellingen te beperken tot de symbolische 999 deelnemers. Het zou kunnen dat we daar nog iets zinvols kunnen doen. Hoe dan ook contacteren we alle tickethouders."

Beluister het gesprek met Cathy Berx in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet