Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Interne Keuken

Bart De Wever is geen conservatief

za 25 apr. - 8:33

Bart De Wever is geen conservatief

Draai het of keer het zoals je wil: ‘conservatief’ is geen compliment. Het is zo goed als een scheldwoord. Conservatieven wonen in oude herenhuizen vol schilderijen van vergeten voorouders. Ze dragen blauwe blazers en groene lodens, de vrouwen plooirokken met een Schotse ruit. Ze eten met mes en vork, zijn elitair, hardvochtig en verzuurd. Ziedaar ons wereldbeeld.

Tot vorige week. 

Want nu hebben we ‘Het conservatieve denken’ gelezen. Een reeks gesprekken met hedendaagse conservatieve denkers. Vraag ons niet wat ons bezielde. Nieuwsgierigheid ongetwijfeld. Maar de gevolgen waren schokkend: we hebben moeten vaststellen dat we zelf conservatief denken.  Terwijl pakweg Bart De Wever volgens conservatieven helemaal geen conservatief is, maar een ultra-liberaal. U mag zelf kiezen of u dat een scheldwoord vindt of een compliment.

De auteur, historicus en filosoof Jelle Dehaen komt zaterdag vertellen hoe de gemiddelde conservatief naar de wereld kijkt. En wij zullen – weliswaar met lichte tegenzin, we zijn ook maar kinderen van onze tijd – moeten bekennen dat we daar veel van onszelf in herkennen.

De leeftijd, ongetwijfeld.


Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet