Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Bart De Wever: "Welk land trekt naar de oorlog met een minderheidsregering?"

ma 16 mrt. - 8:09

"Ik vind het jammer dat zelfs in deze omstandigheden er geen eenheidsregering kan gevormd worden" zegt Bart De Wever in 'De Ochtend'.
© Dirk Waem (Belga)

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het niet onlogisch dat de regering in lopende zaken om volmachten gevraagd heeft. "We weten niet of het parlement nog bijeen gaat kunnen komen, dus dat je dan om volmachten vraagt is niet onlogisch."

De Wever is niet geneigd om een blanco cheque uit te schrijven. "Als het voor corona is en voor corona alleen, dan is het niet onmogelijk dat we die volmachten goedkeuren. Maar ik kan niets beoordelen dat ik nog niet gezien heb" zei hij in 'Het Journaal'.

Lees verder onder de video:

"De juichende partijvoorzitters vind ik een beetje misplaatst gezien de situatie waarin ons land zich bevindt", zegt De Wever verder in 'De Ochtend'. "In elk normaal land in een nationale crisis, maak je een oorlogskabinet. Je zet de meningsverschillen opzij. Je maakt een slanke regering met mensen die echt nodig zijn. De absolute toppers van de Wetstraat stappen erin. Welk land trekt naar de oorlog met een minderheidsregering?"

Ik vind het jammer dat zelfs in deze omstandigheden er geen eenheidsregering kan gevormd worden

"Vandaag is er een bijeenkomst van de premier", gaat De Wever verder. "We gaan daar iemand naartoe sturen om te luisteren." De N-VA-voorzitter betreurt dat er geen noodregering is gekomen. "Ik vind het jammer dat zelfs in deze omstandigheden er geen eenheidsregering kan gevormd worden. Dat was het voorstel en was ook akkoord over met PS. En dan zijn de veto’s gekomen."

"CD&V, Open VLD en MR wilden ons wel opnemen in de regering", zegt De Wever. Ook PS was akkoord volgens De Wever. "Zondagochtend is PS-voorzitter Paul Magnette op het partijbureau teruggefloten op z’n woord." Daarna zijn de veto's gekomen. "We zaten nog te onderhandelen toen Magnette het op tv kwam opblazen. We waren het regeerakkoord PS-N-VA aan het schrijven."

Beluister het gesprek met Bart De Wever in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet