Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Bas Birker: "Jarenlang heb ik mijn geboorteland verdedigd, maar nu is het klaar"

bas birker

di 6 sep. - 2:31

Comedian Bas Birker kreeg onlangs een advertentie te zien op Facebook voor een supermarkt uit zijn geboorteland Nederland. Niets bijzonders zou je denken. Maar toch maakte deze reclame Bas boos. 
Bas Birker is boos op een Nederlandse supermarkt

 

Liefste landgenoten,

met hand en tand heb ik jarenlang mijn geboorteland verdedigd. Maar nu is het klaar en dat is de schuld van Jumbo. En ja, ik zeg Jumbo en niet Dzjumbo. Ook al haat ik iets met volle overtuiging, dan is dat nog geen reden voor een foutieve uitspraak.

Facebook schotelde mij vanmorgen een advertentie voor. “KOM LANGS OP DE ALLERLEUKSTE WINKELOPENING 7 SEPTEMBER.” In groot kapitaal.

Blijkbaar opent er morgen nog maar eens een nieuwe gele supermarkt, dit keer in Niel. Oude wijn in nieuwe zakken.

Ik weet sowieso niet wat ik moet met die informatie. Ik woon in Merksem. Waarom zou ik drie kwartier file willen rijden voor een supermarkt. Tenzij… voor de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING natuurlijk. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld.

Zijn er clowns? Massages? Gratis drank en ovenhapjes a volonté? Mogen alle klanten een minuut gratis winkelen? Speelt Rammstein op het dak terwijl een gigantische stalen fallus plakkend schuim over de wachtrij spuit? JUMBO, JUMBO, JUMBO!

NEIN NEIN NEIN.

Wat de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING dan wél de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING maakt? Wel. De eerste 300 klanten krijgen een gratis bosje supermarktbloemen.

Dat, én… zolang de voorraad strekt, krijgen alle klanten, tot en met zondag, ook nog eens een gratis shopper!

Niet zo iemand die de boodschappen vóór u doet, maar een plastic boodschappentas. Met in koeienletters JUMBO erop. Zodat u, als tegenprestatie voor uw bezoek aan de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING reclame kan maken voor het bedrijf dat u al die levensvreugde schonk.

U hebt gelijk, lieve luisteraars. Nederlanders geven geen zak om ons Vlamingen. Ze denken dat het leven hier zo verschrikkelijk triest is, dat we winkelen met een gratis bosje bloemen en dito zak beschouwen als de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING. Newsflash, Jumbo, bloemen zijn dood na een paar dagen. Als we graag willen kijken hoe dingen langzaam sterven, dan kijken we wel naar de Nederlandse politiek.

En over die shoppers: Zelfs de allerarmste mensen hebben hier al stevige winkelzakken. Daar zit hun hele inboedel in. De rest van de Belgen heeft er minstens 87, die we dan ook nog altijd vergeten mee te nemen. Uw gratis zak verdwijnt met alle andere shoppers in een krat van Colruyt. Daar krijgen we namelijk wel drank en snacks tijdens openingstijden. Dat is pas een ALLERLEUKSTE WINKELOPENING.

Ik stel voor om morgen met zijn allen af te spreken aan de Jumbo in Niel. Iedereen neemt zijn krat met shoppers mee. Om de ALLERLEUKSTE WINKELOPENING te vieren geven we alle Nielenaren een Lidl-, Appie- of Aldi- shopper mee de winkel in. Dan is het eens omgekeerd; nieuwe wijn in oude zakken.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet