Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

BBC Russian Service houdt ermee op

vr 25 mrt. - 18:53

De BBC Russian Service houdt er na 65 jaar mee op. Besparingen, u weet hoe dat tegenwoordig gaat in de media en bij de publieke omroepen. Een beslissing die  The Moscow Times - en iedereen die de krant om een reactie vroeg - diep betreurt.

"Toen president Gorbatsjov tijdens een kortstondige coup in 1991 eventjes in ballingschap verbleef op een eiland in de Zwarte zee, was de uitzending van BBC Russian Service op een draagbaar radiootje zijn enige bron van informatie." schrijft de TMT.

Leonid Grozman van de liberaal-conservatie SPS zei dat de Russen tegenwoordig weliswaar kunnen kiezen tussen een hele resem radiozenders, "maar mogelijk komt er een dag waarop we opnieuw aangewezen zijn op buitenlandse zenders om de waarheid te kennen." Voor politiek analist Stanislav Belkovsky is de beslissing van de BBC het bewijs dat het westen haar interesse in Rusland verliest.

Uiteraard zal ook het classic rockprogramma 'Rok-Posevy' (°1977) van de iconische rockjournalist Seva Novgorodtsev zeer gemist worden.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet