Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Beck - Colors

ma 16 okt. - 5:37

Aha, een nieuw album van Beck! Wat zal het deze keer zijn? Want met hem weet je het nooit. Kameleon van geboorte. De ene keer geeft hij ons een draai rond de oren met psychedelica en psychotica. De andere keer fluistert hij dat andere oor murw met melancholie en weemoed.
Win de nieuwe Beck

Op ‘Colors’, zijn dertiende album, overheerst Beck the Funkateer.   Maar het popdier in hem zorgt daarbij wel voor een veelvoud aan rijke, meebrulbare melodieën.  Zo passeert er van klankkleur, arrangementen en liedjes veel de revue.

In het titelnummer, tevens de opener van het album, klinken veel echo’s van Tame Impala.  ‘Seventh heaven’ is ‘principalement’ Prince.  En ik weet niet of dit betamelijk is om te zeggen, maar ‘I’m so free’ heeft een schuif van Black Eyed Peas gelegen.  Geen nood, niks mis met catchy funky poppy shit.  En zo ontvouwt zich op ‘Colors’ weer een daverende, dolgedraaide santenboetiek. Maar om ons – tot slot - toch weer helemaal op het verkeerde been te zetten, besluit hij het album met het nostalgisch mooie ‘Fix me’.  

Een bruggetje naar het veertiende, en dan weer mistroostige album? Zet er je geld niet op in!

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet