Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Interne Keuken

Beest in bed

za 20 okt. - 0:05

Beest in bed

Verhalen voor gevoelige kinderoortjes

Roodkapje, Rapunzel, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje zijn minder onnozel dan we vermoeden. We denken die verhalen te kennen, maar ze zijn versuikerd en verkleuterd tot ons gekomen. Met dank aan de preutse Gebroeders Grimm en een zeemzoete Walt Disney.

Antropoloog en jeugdschrijver Marita de Sterck ging op zoek naar de bronnen waar onze bekendste sprookjes op gebaseerd zijn en heeft die oorspronkelijke vertellingen in ere hersteld. Bij haar krijgen die verhalen hun oerkracht en rauwe energie terug.

In Beest in bed omhelst de jongste dochter het smerigste varken, snijden trouwlustige meisjes in eigen vlees, ontdoet de kleindochter zich van haar kleren op vraag van Meneer de Wolf en is er veel meer nodig dan een zedige kus om de Schone Slaapster te laten ontwaken. Verhalen vol incest, zoöfilie, infanticide en dieronvriendelijk gedrag.

De boodschap is duidelijk: geef kinderen terug waar ze al eeuwenlang recht op hebben: een stevige portie seks en geweld voor het slapengaan. Wedden dat ze het geweldig vinden?


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet