Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

#BEL10 - Jouw ideeën voor morgen

wo 7 sep. - 3:01

Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen? Na het succes van vorig jaar, organiseert Radio 1 een tweede editie van #BEL10, van maandag 19 t.e.m. maandag 26 september 2016. Acht dagen lang maken we live radio vanuit het Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel. Kom langs of discussieer mee online op Radio1.be en op Facebook en Twitter van Radio 1.
Radio 1-luisteraars op de #BEL10-'inspiratiedag'

Wat is jouw idee voor morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen?

Met die vragen gingen we opnieuw op pad in heel Vlaanderen, om zo te weten te komen wat dé belangrijkste ideeën van de luisteraars voor de toekomst zijn. We zochten duizenden ideeën, die over alle maatschappelijke onderwerpen konden gaan. Dat idee mocht eenvoudig zijn of net complex, helemaal uitgewerkt of gewoon een ruwe gedachte.

Dit zijn de presentatoren van #BEL10: Martine Tanghe, Linda De Win, Danira Boukhriss, Lode Roels, Dennis van den Buijs, Xavier Taveirne, Jan Hautekiet

De #BEL10-presentatoren nemen een selfie
De #BEL10-presentatoren
Het #BEL10-café op de Kunstberg in Brussel
Het #BEL10-café op de Kunstberg in Brussel
De #BEL10-presentatoren nemen een selfie
De #BEL10-presentatoren vóór het #BEL10-café
Het #BEL10-café
Het #BEL10-café

De Groep van 10

Luisteraars konden zich vanaf 30 mei ook kandidaat stellen voor de Groep van 10. Net zoals vorig jaar is er per thema zo’n Groep van 10 enthousiaste, kritische en betrokken luisteraars die samen aan de slag gaan om hun ideeën meer vorm te geven. Ze kregen daarvoor hulp van enkele experts en bekende Vlamingen tijdens een inspiratiedag op zaterdag 3 september.

Tijdens de uitzendingen van #BEL10, vanaf maandag 19 september, brengen we de leden van de Groepen van 10 in contact met beleidsmakers die hun ideeën kunnen verwezenlijken.

Onze locatie? Het pop-up Radio 1- Café op de Kunstberg in Brussel.

#BEL10-café op de Kunstberg in Brussel

#BEL10-café op de Kunstberg in Brussel

De ideeën gaan naar Geert Bourgeois en Charles Michel

Dit alles mondt uit in een “alternatieve regeringsverklaring”, die op maandag 26 september aan de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois wordt overhandigd. Dat is niet toevallig de dag waarop de minister-president zelf zijn Septemberverklaring voorleest in het Vlaams parlement.

Die dag verschijnt meteen ook het PDF-boek van #BEL10 met daarin alle ideeën van de luisteraars die aan bod zijn gekomen tijdens de radio-uitzendingen.

Twee weken later overhandigen we dit boek ook aan eerste minister Charles Michel, na zijn state of the union.

Een surplus: we zetten Brussel op de kaart met tal van evenementen.

Ook in het weekend van 24 en 25 september zendt Radio 1 uit vanuit het Radio 1-Café op de Kunstberg en vindt #BEL10 Brusselt” plaats.

Met tal van evenementen, activiteiten wil #BEL10 Brussel opnieuw op de kaart zetten. Luisteraars kunnen deelnemen aan wandelingen, fietstochten, … Allemaal in het teken van de thema’s van #BEL10.

Elke dag live muziek

Het is niet al debat wat de klok slaat tijdens #BEL10: elke middag komt een muzikale gast de zaak opfleuren. En niet van de minste: op maandag is dat Ozark Henry, op dinsdag Black Box Revelation, op woensdag K's Choice, op donderdag Bent Van Looy en op vrijdag Birdy! Op weekdagen maak je ze mee van 12 tot 14u, het middagblok dat Ruth Joos en Lieven Vandenhaute voor hun rekening nemen. Op zaterdag zit Bazart in het Radio 1-Café tijdens Allez Allez met Wouter Mattelin (13-15u), en op zondag ontvangt Friedl' Pieter Embrechts (11-13u), die zich voor de gelegenheid zal laten begeleiden door een strijkerskwartet. Overigens zijn we benieuwd hoe Black Box Revelation klinkt in akoestische setting.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet