Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Wonderland

Beleef de Wonderland-sessie van Gabriels

Radio 1 Sessies

di 23 nov. - 10:59

Ken je 'Gabriels' al? Als het antwoord negatief is, dan ben je op de juiste pagina aanbeland voor dé muzikale ontdekking van dit jaar. De Amerikaanse band kreeg de afgelopen tijd al méér dan bemoedigende schouderklopjes van Elton John, Paul Weller en de gerenommeerde BBC-DJ Gilles Peterson. Ze kwamen langs bij 'Wonderland', voor een bloedmooie sessie en een heerlijk interview.
Gabriels in 'Wonderland'

Vorige week hebben een honderdtal mensen een magische avond beleefd. Donderdag stond Gabriels immers in de AB Club, in het kader van het Brusselse 50 LAB showcasefestival. Een religieuze ervaring, zo lijkt het wel, als we de recensie van muziekjournalist Sasha Van der Speeten mogen geloven in 'De Morgen': "Doordrongen van de Heilige Geest dwong de Gabriels-zanger vurige tongen over de hoofden van zijn apostelen."

Op het podium: drie gospelzangeressen, een drummer en een contrabassist, en natuurlijk hét basistrio van Gabriels: producer Ryan Hope, multi-instrumentalist Ari Balouzian, en zanger Jacob Lusk. “Een man die in zijn stem zielsverheffende gospel, broeierige sixtiessoul en hedendaagse r&b met elkaar versmelt.” We citeren hier alweer, jawel, Sasha Van der Speeten. 

Jacob Lusk, de 34-jarige zanger van de groep, nam tien jaar geleden deel aan American Idol. Daar viel hij al op met zijn ongelofelijke soulstem. Maar het is pas nu, binnen Gabriels, dat hij op de juiste plek is aangekomen, zo vertelde hij ons. “I took a lesson from it. I didn’t do it when i was on the show (American Idol, nvdr), but the biggest lesson I learned, even with them, is to be myself. And I was scared to be that and do that for a long time. And so this, the music and everything that we’re doing, is probably the most authentic me than I’ve ever been. It’s great to be able to do that. Being on a show like that, the conversation is always: ok, what do you think you should do to get people to vote for you... versus this was just me having fun with my friends. So that problably was the biggest lesson."

Producer Ryan Hope en muzikant en componist Ari Balourian kwamen hem op het spoor, en Gabriels was geboren. "Een zinnenprikkelende mix van doo-wop, gospel, jazz en r&b die aan de hoogdagen van Stax en Motown refereert, maar door de elektronische productie en onvoorspelbare arrangementen volop in het hier en nu staat. Zelf spreken de heren van 'future soul' en we zijn zeker niet geneigd hen tegen te spreken." Dat zijn dan weer de woorden van Dirk Steenhaut in 'Focus Knack'. 

Enkele uren voor dat optreden in de AB waren ze gewoon hier bij ons, op VRT. Om ons te trakteren op een interview en een fenomenale sessie in onze Toots-studio. Bekijk de video's hieronder, luister naar die stem van Jacob Lusk, en laat je meevoeren in het Gabriels-universum. 

Love and hate in a different time:

Blame:

Bloodline: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet