Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Belgische museumstukken, veel sport, The Queen en zomerse muziek: dit hoor je deze zomer op Radio 1

za 25 jun. - 3:52

De zomer komt eraan en vanaf maandag 27 juni hoor je dan ook een aangepaste programmatie op jouw favoriete radiozender. Met veel sport, maar ook toffe weetjes en zomerse muziek gaan we samen de vakantie tegemoet. Ontdek snel welke programma's jouw zomer kleuren de komende maanden.
Zomer

Weekdag

‘De Ochtend’ en ’De Wereld Vandaag’ blijven trouw op post

Actualiteit van over de hele wereld blijf je ook de hele zomer lang horen op Radio 1. 's Morgens hoor je alle nieuws in 'De Ochtend' en in de namiddag houdt 'De Wereld Vandaag' je up to date.

‘Voilà l’été’

Van 9 tot 10 hoor je Ilse Liebens. Zij draait nummers die uitkwamen tijdens de zomer en geeft je zo elke dag een zomergevoel.

‘De Zomer van’ met Evert Venema, Ayco Duyster en Annemie Peeters

De rest van de voormiddag wordt opgevuld met 'De Zomer van'. Daarin gaan Evert Venema, Ayco Duyster en Annemie Peeters afwisselend op zoek naar liedjes rond een welbepaald thema, samen met een centrale gast. Jij als luisteraar kan elke dag suggesties doen en vertellen waarom je voor een bepaald nummer hebt gekozen.

'Expo 22'

Tussen 12 en 13 uur bouwt Korneel Declercq samen met jou een museum, samengesteld met 100 iconische, Belgische voorwerpen. Wat dacht je van de flippo, de verschrikkelijke milieubox van Theo Kelchtermans of  de fiets van Eddy Merckx waar hij voor de 7e keer Milaan-San Remo mee won? Dat en nog veel meer unieke voorwerpen ontdek je in dit curieuze programma.

'Sporza Tour'

De namiddag wordt opgevuld met sport. Babette Moonen en Gert Geens zijn er elke dag van de Tour van 13u tot 18u. Naast deskundige verslaggeving en commentaar van Christophe Vandegoor, Serge Pauwels en Sven Nys zit je bij ons ook goed voor interessante achtergrondverhalen, leuke weetjes, zomerse platen en veel sfeer. Die komt onder meer van een paar bekende koersliefhebbers, die het tegen elkaar opnemen in Sporza Tourmanager. En jij als luisteraar kan het opnemen tegen onder meer Saartje Vandendriessche, Jeroen Lenaerts (Thuis), Klaas Delrue (Yevgueni), Frederik Sioen, Bram Verbruggen en Cyriel Dessers.

In de dagelijkse rubriek Frankrijk van A tot Z ontdek je Frankrijk op een heel nieuwe manier, door het oog van een aantal bekende Frankrijk-liefhebbers en -kenners. Er vallen ook elke dag fijne prijzen te winnen in onze dagelijkse quiz. Verder kom je ook te weten wat de boostplaten zijn van onze beste renners, laten ze rennersvrouwen aan het woord en sturen ze de reporters Olivier De Wilde en Jonas Maes op pad om overal te lande de sfeer te gaan opsnuiven en verhalen te sprokkelen.

Tijdens de Tour de Femmes trekt Radio 1 de lijn van Sporza Tour door. In de laatste week van juli is de presentatie in handen van Jonathan Medepenninghen. Jonas Maes zorgt dan voor wedstrijdcommentaar.

Geen koers?

Als er geen koers is in de namiddag, zijn we  ‘Onderweg’ met Floris Daelemans en Joren Carels. Dan krijg je de namiddag van Radio 1 zoals we die kennen te horen, met veel zomerse muziek die een zonnige tuin of een lange roadtrip beter maakt. We sprokkelen ook reisverhalen en muziek bij de luisteraars.

‘Zomerland’

Michaël, Wouter en Freek bezorgen je van 19 tot 22 uur de ideale soundtrack bij mooie zomeravonden, in de auto, bij een bbq of op weg naar een terrasje.

Bij belangrijke sportevenementen (Red Flames, nieuwe voetbalseizoen,…) krijg je ‘Sporza’ i.p.v. ‘Zomerland’.

(lees verder onder de foto)

Zaterdag

‘Vox’ met Sien Wynants

Ook in de zomer hoor je wekelijks onze Vox-lijst. Deze zomer hoor je elke week de heerlijke stem van Sien Wynants die je door de beste nummers loodst.

'Culture Club Zomer'

Van 11 tot 13 uur gaan we de culturele tour op met 'Culture Club Zomer'. Bent Van Looy en Annelies Moons presenteren elke zaterdag live vanop culturele evenementen doorheen het land. Je kan hen onder meer verwachten op het Kunstenfestival in Watou, Expo Otobong Nkanga, M-idzomer, MoMeNT22, …

'Belpop' en 'Classics'

Van zodra de Tour de France is afgelopen, kan je op zaterdagnamiddag weer genieten van muziek in 'Belpop' en 'Classics'.

 

Zondag

'De Mooiste Liedjes'

Frank Vander linden grasduint van 11 tot 12 opnieuw door zijn favoriete muziek en brengt je de mooiste liedjes ter wereld. Er zijn geen normen, alleen twee sleutelwoorden die elkaar moeten vinden: schoonheid en ontroering.

'De Laatste Queen'

Al 70 jaar zit de Britse koningin op de troon. Zij is de langst regerende monarch aller tijden en een waar icoon van standvastigheid. Lieven Vandenhaute praat met Jo De Poorter en andere koningshuiskenners over de vrouw onder de kroon en over de figuren die haar omringen in 'De Laatste Queen', elke zondag van 12 tot 13 uur.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet