Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld Vandaag

Besmettingen in scholen lopen enorm op: Katholiek Onderwijs wil dat scholen week afstandsonderwijs kunnen inlassen

wo 24 nov. - 3:43

Katholiek Onderwijs Vlaanderen pleit ervoor dat scholen kunnen beslissen om een afkoelingsweek in te lassen in de week voor de examenperiode. Op die manier wil de onderwijskoepel quarantaines tijdens de examens vermijden, zo blijkt uit een extra nieuwsbrief die de onderwijskoepel heeft verstuurd aan haar leden.
School

Omdat het aantal besmettingen in de scholen sterk stijgt, vragen steeds meer scholen om in de laatste week voor de examenperiode afstandsonderwijs te kunnen invoeren. Een vraag waar Katholiek Onderwijs Vlaanderen dus positief tegenover staat.

"Examens zijn een belangrijk meetmoment waarop de school, leerlingen en hun ouders  kijken waar leerlingen staan, na een trimester dat pedagogisch en organisatorisch alweer ernstig werd verstoord. Daarom vinden wij dat scholen die dat wensen, afstandsonderwijs niet enkel als noodmaatregel, maar ook als bewarende maatregel moeten kunnen inzetten", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Samen met de andere onderwijskoepels heeft het katholiek onderwijs Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om bijkomend overleg gevraagd om zowel de actuele situatie als de vooruitzichten tot en met de kerstvakantie onder de loep te nemen.

Beluister het gesprek met Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet