Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Zomerhuis met Boeken

Björn Soenens: "Door mijn vader heb ik geleerd wat ik écht wou in het leven"

ma 20 jul. - 9:45

Björn Soenens stelde gisteren zijn boek 'De lengte van een oceaan' voor bij Lieven Van Gils in Zomerhuis met Boeken. Gastlezer van dienst was Karine Claassen. Björn Soenens vertelde o.a. hoe de levenshouding van zijn vader hem (on)rechtstreeks veel heeft beïnvloed.
Björn Soenens

“Mijn vader vond van zichzelf dat hij niet veel voorstelde”, vertelt Björn Soenens. “De les die hij mij gegeven heeft door zo te zijn, was mij bijna buitenjagen. Ik wou alles zien en vertrekken.” Op die manier heeft Björn van zijn vader geleerd wat hij absoluut wel wou in het leven.

Ik wou lezen, ik wou reizen, ik wou verhalen vertellen en iemand zijn. Het is niet omdat ik uit West-Vlaanderen kom dat ik mijn stem niet kan inzetten. En plots merk je dat er wel naar je geluisterd wordt.”

Vechten

Als je het allemaal op een blaadje aangeboden krijgt, dan vecht je soms niet. En ik heb leren vechten. Ik ben op dat vlak zeer Amerikaans: Als je er maar in gelooft en er hard genoeg voor werkt dan kom je wel ergens.”


Dat is een typisch Amerikaanse ingesteldheid. "Als Amerikaan heb je altijd je lot in eigen handen. Mensen die ellende hebben zien zich niet als arm, ze zijn toekomstig rijk", zegt Björn Soenens.

Zelftwijfel

Toch is er ook heel veel twijfel. “Ik denk nog altijd: wat een ‘fraud’ ben ik, wat een bedrieger. Voldoe ik wel? Dat stemmetje van mijn vader blijft daar zitten: “Als je iets doet, doe het goed, of doe het niet.”" Het ‘oplichterssyndroom’ is ook Karine Claassen wel bekend: “Ik ben heel intens bezig met wie ik ben en stel mezelf voortdurend in vraag. Ik ben heel onzeker.”

Herbeluister de uitzending hier:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet