Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Classics

Bob Dylan 80: 18 geweldige versies van ‘Blowin’ In The Wind’ op 3 minuten

vr 28 mei - 8:04

In de Classics Helden-podcasts laten we bevlogen kenners en onverwachte fans van levende en overleden iconen uit de muziekgeschiedenis aan het woord. Op 24 mei 2021 werd Bob Dylan 80, reden genoeg om het eens uitgebreid over hem te hebben.
Bob Dylan

Gertjan Van Hellemont duikt samen met Jan De Smet in die laatste zijn indrukwekkende platenkast, op zoek naar de beste Dylan-covers. En liefst niet de bekende covers, maar de verrassende versies.

Begin jaren 60 zag 'Blowin' In The Wind' het licht, hét meest gecoverde Dylan-nummer aller tijden! Het nummer was overal te horen en werd door menig zanger en band opgepikt. "Het antwoord mijn vriend zijn woorden in de wind", vertelt Dylan, en die zin sloeg duidelijk aan. Zo zijn er meer dan 500 versies van 'Blowin' In The Wind' verschenen, gemaakt door allerlei orkesten, zangers en groepjes. Van gospel tot jazz, reggae, een strijkkwartet en zelfs punk.

Er bestaan veel te veel leuke versies om ze allemaal te laten horen, dus maakten wij voor jou de selectie. Gertjan Van Hellemont en Jan De Smet presenteren 18 geweldige covers van 'Blowin' In The Wind', gemixt in 1 nummer. 

Beluister hieronder 18 versies van ‘Blowin’ In The Wind’ op 3 minuten: 

Beluister de podcast:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet