Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

‘Boem Paukeslag’: poëzie met 100-jarige naklank

ma 14 feb. - 6:34

2021 was een feestjaar voor Paul Van Ostaijen. De Antwerpse dichter werd 125 jaar geleden geboren én het was ook precies 100 jaar geleden dat ‘Bezette stad’ verscheen. Nu is er ook de podcast 'Boem Paukeslag', waarmee Klara en Vlaams-Nederlands Huis deBuren het feestjaar afsluiten. Ontdek de audioreeks in 'Zandman'.
'Bezette Stad' viert zijn 100ste verjaardag.

‘Bezette stad’ zou de vorm en inhoud van poëzie ingrijpend veranderen. De typografie was gewaagd en zijn zeppelin, ook wel het woordschip genoemd, werd voor altijd verweven met de Eerste Wereldoorlog en de stad Antwerpen. Dan is er ook ‘Boem Paukeslag’, een gedicht dat ver buiten de literaire wereld zou nagalmen.

'Boem Paukeslag' heet nu ook de nieuwe radioreeks van Klara, gemaakt in samenwerking met Vlaams Nederlands Huis De Buren.  Biograaf Matthijs de Ridder praat met mensen die de ziel van Van Ostaijen in leven houden via hun eigen werk. In deze eerste aflevering wandelt muzikant en theatermaker Jaouad Alloul door de jeugdjaren van Paul van Ostaijen.

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op maandag 14 februari, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app.

Lees ook:

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet