Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Interne Keuken

Boerenleed

za 17 mrt. - 9:13

Elk kruisje op de foto - het zijn er zeshonderd - staat voor een Franse boer die zelfmoord heeft gepleegd. Moegestreden, uitgeboerd, gesneuveld in een economische oorlog.
Herdenking in Sainte-Anne d’Auray, Bretagne van Franse boeren die uit het leven zijn gestapt. (RWikiagri, Antoine Jeandey

De foto is genomen in Sainte-Anne d’Auray in Bretagne op de jaarlijkse herdenking voor boeren die uit het leven zijn gestapt. Tine Hens is met Franse boeren gaan praten over hun inkomen of het gebrek daaraan, over de concurrentie tegen elkaar, over de Europese Unie en de melkpoederberg die daar groeit, over de schaamte die boeren tegenhoudt om te stoppen en een tweede kans te wagen buiten de landbouw, over de verwoeste levens van de vrouwen en kinderen die na een boerenzelfmoord achterblijven met de schulden.

Tine Hens heeft daarover een artikel geschreven in Mo* Magazine. Daarin gaat het ook over Vlaamse boeren. Want wat waar is in Frankrijk, is ook waar bij ons. Tine sprak met mensen van de VZW Boeren op een kruispunt, die boeren in nood bijstaan. Wat opvalt: de boeren verbijt het leed. Een muur van stilte. Zaterdag in Interne Keuken.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet