Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Brussels burgemeester Philippe Close ziet problemen met samenscholingsverbod

do 15 apr. - 8:04

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) is er niet voor te vinden om de avondklok in het Brusselse Gewest door een samenscholingsverbod te vervangen. Dat zei hij in 'De Ochtend'.
Philippe Close

Voorlopig mag je na 22 uur niet meer op straat in Brussel, maar vanaf 8 mei mag dat tussen middernacht en 8 uur wél weer, in groepjes van 3 (of meer voor families met meer dan 3 leden). Dat heeft het Overlegcomité beslist. Maar, denkt Philippe Close, met een avondklok of een eventuele tussenoplossing zouden de ordediensten makkelijker respect voor de maatregelen kunnen afdwingen, zeker nu op 8 mei ook de terrassen van de horeca weer open mogen.

Dat Close een uitzondering voor het Hoofdstedelijk Gewest wil, verklaart hij met de bevolkingsdichtheid in Brussel. Daar is het moeilijker dan elders om de maatregelen te laten respecteren. Maar de burgemeester wil nog niet zeggen hoe de regeling er zou moeten uitzien. Close: “Volgende week hebben we een vergadering met de minister-president en de andere gemeenten. Voor mij is het belangrijk dat elke gemeente dezelfde beslissing neemt.”

Beluister het gesprek met Philippe Close in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet