Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Brusselse politie: "Kregen veel oproepen en moeten prioriteiten stellen"

zo 12 nov. - 10:03

"We kregen veel oproepen tegelijk en dan moeten we een selectie maken." Dat zegt Olivier Slosse, commissaris van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene, over de rellen van gisteravond met Marokkaanse voetbalsupporters. Getuigen en getroffen winkeliers zijn kritisch voor de politie. Ze zeggen dat het erg lang duurde voor de politie ingreep.
© Belga

Slosse wil de kritiek nuanceren. "De twee perspectieven zijn te horen: de mensen aan de Beurs vinden dat we te snel zijn tussengekomen, de winkeliers vinden dat we te laat zijn tussengekomen", zegt hij. "We kregen veel oproepen tegelijk en dan moeten we een selectie maken."

"Ik weet dat dat voor de winkeluitbaters vervelend is, maar in de eerste plaats proberen we de orde te herstellen, zodat de hulpdiensten kunnen tussenkomen. Dat is de eerste prioriteit. De brandweer kon op een bepaald moment ook niet tussenkomen omdat ze bekogeld werden. Van zodra dat het veilig is, gaan we verder en kunnen we de andere materiële zaken beveiligen."

Volgens de politiecommissaris waren de ordediensten wel degelijk voorbereid op mogelijke onlusten. De Beurs is de gebruikelijke plaats waar voetbalsupporters verzamelen. "We hadden één peloton agenten voorzien, en ook mensen van het interventiekorps van de federale politie met het waterkanon die al om 20 uur aanwezig waren."
Die politieaanwezigheid is in de loop van de avond opgeschaald, zegt Slosse. Twee andere Brusselse politiezones kwamen hulp bieden en na middernacht werd zelfs de Antwerpse politie ingeschakeld.

Hij wijst er ten slotte ook op dat het om verschillende groepen ging. "Er waren gewone feestvierders, relschoppers en mensen die van de situatie geprofiteerd hebben om diefstallen te plegen. Dat was geen homogene groep."

Bron: vrtnws.be en De Ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet