Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit voor verbod op niet-essentiële reizen

di 19 jan. - 7:58

CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit ervoor om niet-essentiële reizen te verbieden, in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Volgens Coens moet de kwestie hoog op de agenda komen van het Overlegcomité van de verschillende regeringen komende vrijdag. Dat zei hij in 'De Ochtend'.
Joachim Coens

“Nu zomaar toeristisch reizen, dat is echt iets wat men vrijdag goed moet bespreken. Ik denk niet dat men zomaar reizen die niet essentieel of professioneel zijn nu nog verder moet toelaten. Ik denk dat daar een groter issue is dan anders”, aldus Joachim Coens.

Op dit moment wordt reizen afgeraden. Wie terugkomt uit een rode zone, moet verplicht in quarantaine en een test ondergaan op dag 1 en dag 7.

Beslissing voor min-12-jarigen niet-proportioneel

Coens kwam ook terug op het verbod op activiteiten voor min-12-jarigen dat West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé gisteravond (even) uitvaardigde. Coens geeft toe dat hij niet opgezet was met de maatregel en erover belde met zijn partijgenoten Benjamin Dalle en Annelies Verlinden, respectievelijk Vlaams minister van Jeugd en federaal minister van Binnenlandse Zaken, en met Decaluwé zelf. "Normaal is er veel overleg over zo'n beslissing tussen de betrokken ministers", betreurde Coens. De CD&V-voorzitter noemde de beslissing, die meteen weer ingetrokken werd, niet-proportioneel.

Beluister het gesprek met Joachim Coens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet