Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: De Olympische Ochtend

De Olympische Ochtend

Code oranje in West-Vlaanderen, wateroverlast in Nieuwpoort en Knokke

ma 26 jul. - 4:37

Het KMI kondigt vanmorgen tot de middag code oranje af voor West-Vlaanderen. Voor alle andere Belgische provincies is tot vanavond code geel van kracht. En in de hulpverleningszone NAGE (Namen, Andenne, Gembloux en Éghezée) heeft de brandweer in 24 uur tijd duizend interventies uitgevoerd voor het noodweer
Nieuwpoort

Weerman Frank Deboosere: "Kans op veel neerslag op korte tijd in West-Vlaanderen"

Weerman Frank Deboosere waarschuwt dat het in West-Vlaanderen lelijk kan huishouden. "Afgelopen nacht heeft het al fel geregend. Ook nu is er nog kans op veel neerslag op korte tijd, eventueel met onweer. In de rest van het land is er kans op buien, ook eventueel met onweer."  Veel beterschap voor de komende dagen zit er niet meteen in. "Het blijft wisselvallig."Nog code oranje in West-Vlaanderen, code geel in rest van het land

Het KMI kondigt vanmorgen tot de middag code oranje af voor West-Vlaanderen en de Kust. Voor alle andere Belgische provincies is tot vanavond code geel van kracht.  Vandaag verwacht het KMI vanaf het westen opnieuw intense buien met soms onweer. Tijdens hevige buien kan er in korte tijd 10 tot 30 liter per kubieke meter neerslag vallen. In het westen kan er 40 liter per vierkante meter of iets meer vallen in de voormiddag. Er is ook kans op hagel en windstoten.

Het nummer 1722 is ook nog steeds actief. Wie storm-en/of waterschade heeft en bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 bellen. Het nummer 112 mag je enkel bellen voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Duizend interventies in 24 uur tijd in provincie Namen

De brandweer in de regio rond Namen is op 24 uur tijd zowat duizend keer moeten uitrukken. Dat meldt kapitein Maxime Lurkin van hulpverleningszone NAGE (Namen, Andenne, Gembloux en Éghezée). Zowat de helft daarvan was tijdens de nacht van zaterdag op zondag in Namen zelf en in La Bruyère. Gisteren overdag zijn ongeveer evenveel interventies uitgevoerd.

De brandweer heeft zich in eerste instantie gefocust op de meest dringende oproepen. In de loop van vandaag en de komende dagen zal nog heel wat puin moeten geruimd worden. De focus lag tot nog toe vooral op woningen. Grotere oppervlaktes zoals winkels moeten vaak wel nog leeggepompt worden.

De brandweer gaat daarvoor samenwerken met Defensie, de Civiele Bescherming en de gemeentediensten van de getroffen gemeenten.

Brusselse brandweer voert 33 interventies uit wegens regenval

Als gevolg van het het storm- en regenweer van gisterenavond heeft de Brusselse brandweer 18 interventies uitgevoerd wegens overstroomde wegen en 15 andere voor het legen van kelders in privéwoningen.

De Stefaniatunnel, het begin van de A12 en de Tervurenlaan ter hoogte van het trammuseum stonden onder water, zoals wel vaker bij hevige regenval.

Bron: vrtnws.be en De Olympische ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet