Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Coldplay - Music of the Spheres

zo 17 okt. - 22:00

'Music of the Spheres' is het langverwachte negende album van Coldplay. In woorden en symbolen.
Coldplay - Music of the spheres

Het album bestaat uit twaalf nieuwe songs met soms heel gewone woordelijke titels (Higher power, My universe) en hier en daar gewoon symbolen (een ster, de aarde, de zon, een hart). Zou het Coldplay vooral om de energie van de muziek te doen zijn en minder om de lyrics, om inhoud en een boodschap?

I know we’re only human

but from another planet

Still, they call us humankind (uit Humankind)

Hoewel, inhoudsloos is het niet maar het gaat Coldplay voornamelijk om de muziek en het goed gevoel dat die losmaakt bij zijn publiek.

Misschien is het vreselijk moeilijk om in de omstandigheden van dat supersterrendom de voeten op de grond te houden en moeten we de heren Chris, Will, Guy en Jonny dankbaar zijn dat ze zo’n gewone jongens zijn gebleven. En de fans blijven verwennen met vintage Coldplay songs zoals Higher power en People of the pride, in dit laatste geval een lederen lap glamrock waar Marc Bolan en T-Rex een arm en een been veil voor zouden hebben. 

In de featurings (de songs met andere artiesten gemaakt) valt vooral het zijdezachte (Symbool hartje) op, een samenwerking met Jacob Collier en het damestrio KING. En er is er voor elk wat wils waar ook ter wereld: Selena Gomez zingt mee in de ballad Let somebody go en het Koreaanse popfenomeen BTS zingt mee in My universe

En net als we de bedenking maken, tiens weer zo’n cosmische thematiek en verwijzingen naar ruimtereizen, zijn we al aan het laatste nummer, het rustige Coloratura, misschien wel de überballad van Coldplay, met zijn 10’ 17” makkelijk één vierde van het album en bijna een luisterspel.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet