Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Voorproevers

'Comfort': Linde Merckpoel op bezoek bij Yotam Ottolenghi

do 12 sep. - 9:00

Yotam Ottolenghi, de chef die ons za'atar en tahin leerde eten, heeft een nieuw boek: 'Comfort'. Over comfortfood: troostrijk eten dat voelt als een een warm dekentje. Linde Merckpoel trok naar de testkeuken van Ottolenghi in Londen. Ze sprak er met Ottolenghi zelf en met coauteur Verena Lochmuller.
Linde Merckpoel, Yotam Ottolenghi en coauteur Verena Lochmuller.
© VRT

Comfort food à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. 

Groenten kunnen even troostrijk zijn als boter of kippensoep

— Yotam Ottolenghi

"Groenten kunnen dus even troostrijk zijn als boter of kippensoep", benadrukt Ottolenghi bij Linde. "Ik hoop dat iedereen zijn vooroordelen opzijzet en ons recept van toast met sperziebonen probeert. Niemand gelooft dat boontjes zo boterzacht, romig kunnen zijn.”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet