Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Culture Club

Culture Club Live: Bezette Stad 100!

vr 2 apr. - 2:28

Straks is er ‘Culture club' met Bent Van Looy live vanuit het letterenhuis in Antwerpen. Tijdens deze uitzending wordt de focus gelegd op de tentoonstelling ‘Boem Paukeslag. Bezette Stad 100’. Wij geven u alvast een kort overzicht van de avond.
Paul van Ostaijen

Nele Hendrickx

Directeur Nele Hendrickx stelt met trots het literaire topstuk voor: Bezette Stad van Paul van Ostaijen.  Ze vertelt over de tentoonstelling ‘Boem Paukeslag. Bezette Stad 100.’ Tijdens deze tentoonstelling wordt het verhaal vertelt van een grensverleggend manuscript via het leven van een avant- garde dichter.


Meer informatie over de tentoonstelling vind u via letterenhuis.be 

Matthijs De Ridder

Biograaf Matthijs De Ridder woont in het geboortehuis van Van Ostaijen en schreef de biografie 'Boem Paukeslag'. Hij is de bezieler van het project 'Besmette Stad' waarbij deBuren al een jaar lang een nieuw hedendaags antwoord proberen te formuleren op de iconische dichtbundel.
 

Meer informatie over Besmette Stad is te vinden op deburen.eu

Tom Van Bauwel en Ben Sluijs.

Acteur Tom Van Bauwel is al van het begin van zijn carrière gefascineerd en gepassioneerd door van Ostaijen. Van Bauwel geeft zich vol passie over aan Van Ostaijen’s swingende teksten en gedichten, vol van ritme en muzikaliteit. Hij doet dit echter niet alleen want saxofonist Ben Sluijs staat hem bij om van Ostaijen tot leven te brengen in het hier en nu.
 

Michael Vandebril.

Michael Vandebril gidst jullie door Antwerpen dankzij de coronaproof wandeling die volledig in het teken staat van Paul van Ostaijen.
 

Jens Meijen

Schrijver en dichter Jens Meijen liet zich inspireren door Van Ostaijen en dan vooral door de manier hoe Van Ostaijen de realiteit in zijn poëzie probeerde te vatten. Meijens maakte het audiogedicht ‘Nieuwjaarsdag’ met straatopnames, net zoals Paul van Ostaijen het ongetwijfeld zelf had gedaan moest hij vandaag nog leven.
 

Clara Lane Lens

Beeldende kunstenaar Clara Lane Lens toont haar nieuwe werk in Brussel. Aan Bent legt ze haar schilderproces uit en vertelt ze over de voyeuristische blik in haar werk.
 

Stefan Hertmans

In ‘Hoe maakt u het’ willen we tijdens deze uitzending de nadruk leggen op dichter Stefan Hertmans. Hij werd deze week 70 en dit mochten we niet onopgemerkt laten voorbijgaan.
 

Aarzel niet om dit weekend, en enkel met mate, net zoals Marc, ’s morgens de dingen te groeten of zo u zelf verkiest, onder de maan op de lange rivier te schuiven. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet