Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

"De begroting is al grotendeels raadpleegbaar, maar niet leesbaar voor de burger"

ma 26 sep. - 8:16

Een transparante boekhouding, dat vonden onze luisteraars een héél belangrijke aanbeveling. En dan vooral als het gaat over de boekhouding van onze overheden. Kan dat niet allemaal in 'de cloud', waar het voor iedereen raadpleegbaar is?
Meryame Kitir, Peter De Roover en Bart Somers

"Er is al veel raadpleegbaar, maar misschien moet het ook wat 'leesbaarder' worden", vindt Meryame Kitir (sp.a). Volgens Peter De Roover (N-VA) klopt het dat er al veel raadpleegbaar is, meer zelfs, hij vindt het 'te veel'. "De informatie is beschikbaar, maar niet verwerkbaar." Met andere woorden, hij gaat akkoord met Kitir. Ook Bart Somers (open vld) vindt dit. "Opgelet, dit is niet eenvoudig. Er zal dan discussie ontstaan of de vertaling wel een correcte vertaling is." 

 

Het is een opdracht voor de Vlaamse regering om na te denken hoe ze de begroting, de cijfers en de keuzes die erachter zitten, op een meer verstaanbare manier kan propageren.

— Bart Somers (open vld)

Kortom: iedereen is voorstander. Toch heeft Peter De Roover nog enig voorbehoud. "Er zal een keuze gemaakt moeten worden tussen volledigheid en verstaanbaarheid." Ondertussen, weet De Roover, is dit wel opgenomen bij de federale Minister van Begroting, als werkpunt." En dat is goed nieuws, want volgens Meryame Kitir kan een transparante begroting effectief een verschil maken. "Anderzijds; je kan niet van de burger verwachten dat die elke verandering van beslissing heeft meegekregen."

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet