Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Culture Club

De cultuurtips van DE KOE

vr 3 mei - 15:23

Op 7 mei gaat de nieuwe voorstelling van de KOE in première in de Minard in Gent. ACHTER/AF is dé jubileumvoorstelling van de KOE, want al 30 jaar zorgen ze voor spelplezier, humor en relativering op de scène. Peter Van den Eede, Natali Broods, en Willem de Wolf maakten ook een jubileumboek KOE DOET BOEK over 30 jaar DE KOE zijn. Dit zijn hun tips voor een spannender leven vol cultuur
De KOE

1 Tip van Willem de Wolf: Micha Wertheim

De Nederlandse acteur in het gezelschap De KOE tipt graag een Nederlandse collega-columnist en cabaretier die in Vlaanderen nog te weinig bekend is. Micha Wertheim speelde een tweetal keer in Antwerpen maar daar bleef het bij. En dat is zonde.  Micha Wertheim heeft veel met De KOE te maken. Zijn cabaretvoorstellingen zijn gelijkaardig aan die van DE KOE

Wertheim denkt veel na over wat het is wat je doet op scène, wat het is om cabaretier te zijn. Hij gaat daar heel ver in. Recent speelde hij een voorstelling.... waar hij zelf niet aanwezig was.

2. Tip van Natali Broods: Outline van Rachel Cusk

Het vrouwelijk hoofdpersonage onderneemt een reis van Londen naar Athene met het vliegtuig. In het vliegtuig begint ze te praten met haar medereizigers. Ze is onderweg naar Griekenland om een cursus schrijven te geven. De lezer komt heel weinig te weten over het hoofdpersonage en veel over verschillende mensen die ze ontmoet op haar reis. Allemaal mensen die hun verhaal willen vertellen. Rachel Cusk heeft een leuke pen, licht grappig en fijn. 

Het boek Outline van Rachel Cusk is ook al vertaald in het Nederlands als Contouren. 

3. Tip van Peter Van den Eede: TRIO

Trio is een nieuwe Vlaamse film van en met Bruno Vanden Broecke ,Matteo Simoni ,Ruth Beeckmans. Het is de verfilming van hun theatervoorstelling Hechten. 

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen... maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet