Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Culture Club

De cultuurtips van Gaea Schoeters

vr 26 mrt. - 5:37

Journaliste en schrijfster Gaea Schoeters heeft een nieuw boek uit. ‘(N)Iets’ is naar eigen zeggen een boek vol vragen waarvoor niet altijd antwoorden bestaat. Toen 'Culture Club' haar vroeg naar haar favoriete cultuurtips, kon ze gelukkig wel een antwoord geven. Van welke boeken, series en podcasts heeft ze genoten?
Gaea Schoeters

Collectief geheugenverlies

'Collectief geheugenverlies' werd geschreven door de Zuid-Afrikaanse spoken word-artieste Koleka Putuma. Ze schrijft over de harde contradicties van haar eigen wereld en over het rauwe, nog steeds niet verwerkte koloniale verleden van haar volk: over de relatie met haar traditionele familie en haar afkeer van de zwarte macho militanten die zich tegenover vrouwen gedragen als herboren koloniale heren. Dit alles in een zeer grimmige stijl met telkens een vleugje humor.

1078 Blue skies, 4432 days

'1078 Blue skies, 4432 days' is de nieuwe expo van multidisciplinair kunstenaar Anton Kusters, die zichzelf uitdrukt via fotografie, film, geluid en installaties. In een periode van zes jaar legde Kusters een reis af van 177828 kilometer binnen het voormalige Derde Rijk. Hij fotografeerde er de blauwe lucht boven de laatst gekende locaties van elk van de 1078 voormalige Nazi-concentratiekampen. Hij wil met dit werk een dialoog openen over hoe we omgaan met trauma’s vandaag, en geeft een gelijke stem aan elk slachtoffer van dit allesomvattende systeem van onderdrukking, geweld, moord en uiteindelijk vernietiging.

De expositie van Anton Kusters loopt van 13/03/21 tot 30/05/21 in C-mine in Genk.

 La Théorie du Y

In de webserie 'La Théorie du Y' realiseert Anna zich dat ze zich verveelt in haar relatie met Matteo. Ze vraagt zich af of ze verliefd kan worden op iemand anders, los van zijn of haar geslacht. Tijdens haar zoektocht naar het antwoord op die vraag, ontdekt Anna dat het leven niet zo zwart-wit is.

Het eerste en tweede seizoen van ‘La Théorie du Y’ kan je bekijken op VRT NU.

Eva

Op 8 maart 2021 (internationale vrouwendag) verscheen de eerste aflevering van de podcast 'Eva'. Het is een gesproken opera en muzikaal luisterboek, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen.

In acht afleveringen van telkens een veertigtal minuten vertolkt telkens een andere zangeres of actrice de vertelstem. Regisseur Sjaron Minailo maakte een overschrijdend muziektheater in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters. 

'Eva' kan je beluisteren op carryvanbruggen.nl 
 

Het oneindige verhaal

Gaea's absolute favoriete kinderboek is 'Het oneindige verhaal'. In 1982 verscheen dit fantasierijke boek van Michael Ende voor het eerst in Nederlands. Het beroemde verhaal gaat over Bastiaan, een jongen die 'Het oneindige verhaal' steelt en zich op de zolder van zijn school verstopt. Hij kan hier ongestoord lezen over het land Fantásië en haar koningin. Op een bepaald moment roept deze koningin hem en hierdoor wordt het ooit gepeste jongetje een nobele held met een belangrijke opdracht.
 

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet