Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

“De grootste prestatie van de Rode Duivels is iedereen al vergeten”

zo 16 dec. - 9:26

Voetbaljournalist Raf Willems brengt zijn veertigste boek over voetbal uit. In ‘Wereldvoetbalzomers van België 1920 tot Brazilië 1970', verzamelt hij prachtige verhalen over voetbal en alles daarrond. Zijn mooiste verhaal gaat over onze Rode Duivels.
V

“De grootste prestatie ooit, leverden onze Rode Duivels in 1920”, vertelt Willems. “Ook al is iedereen dat vergeten. Toen werden ze olympisch kampioen voetbal in Antwerpen. “De kern bestaat uit de Front Wanderers. Dat was een verzameling van Belgische voetballers die tijdens de Eerste Wereldoorlog achter het front zaten.”

“De Front Wanderers werden tijdens WO I opgericht door een student geneeskunde, die ook zijn broer verloren was. Ze speelden wedstrijden achter het front. Dat was een geweldige ontspanning voor het talrijke publiek. De Front Wanderers gingen op tournee door Engeland, om daar geld te verdienen voor Belgische vluchtelingen. Ze speelden tegen Britse topclubs als Manchester United.”

“Een deel van de kern van de Front Wanderers stierf nog in de oorlog. Maar toch worden ze in 1920 olympisch kampioen. Ze haalden de internationale pers. De cirkel is dus rond, want we staan nu opnieuw op nummer één op de FIFA-wereldranking.”

In het interview in De Ochtend vertelt Raf Willems nog een paar andere verhalen uit zijn boek. En laat hij zich licht schijnen op het huidige fraudeschandaal.Herbeluister het fragment hieronder. 

 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet