Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

"De grootste technologiebedrijven zijn klant bij ons"

zo 3 feb. - 9:15

Guardsquare, het bedrijf van ex-judoka Heidi Rakels en haar man, haalde 29 miljoen euro op bij het durfkapitaalfonds Battery Ventures. Het ontwikkelt technologie om apps te beveiligen.
R

Toch voelde zo veel geld ophalen niet aan als een overwinning voor Rakels. “Wij hebben niet echt het gevoel dat dat een grote prestatie is. Een goed bedrijf opbouwen, dat is het doel.”

Rakels wou absoluut Amerikaans geld hebben. “We verkopen software wereldwijd, dertig procent van onze omzet, draaien we in de VS. Zo’n groot Amerikaans fonds achter je hebben, geeft veel vertrouwen en opent veel deuren.”

De structuur van het bedrijf blijft grotendeels hetzelfde.  “Maar we zullen veel sales en marketing in de VS gaan uitbouwen. Er is nu iemand anders die het mee voor het zeggen heeft, en die druk zal zetten.”

Aan judo heb je niets in de bedrijfswereld

Guardsquare beveiligt mobile apps tegen aanvallen van hackers. “Apps zijn moeilijk te beveiligen. Het is makkelijk om ermee te knoeien. Meer dan vijftig procent van onze klanten zijn banken. Er zijn ook technologiebedrijven in Silicon Valley. De wereldtop is klant bij ons.”

Voeten op de grond

Hoe is het bedrijf ontstaan? Heidi en haar partner zijn allebei software-ingenieurs. In hun vrije tijd programmeerden ze veel. Een eigen project werd enorm populair op korte tijd. Dan kwam er een commerciële uitbreiding. “Software kan snel gaan, maar kan ook snel weer naar beneden gaan. We moeten met onze voeten op de grond blijven.” Ondertussen werken 45 werknemers voor Guardsquare.

Rakels won brons op de Olympische Spelen in Barcelona. “Maar daar heb ik niets meer aan. Judo is een individuele sport, met een uitgestippeld pad. Het bedrijfsleven is veel chaotischer. Maar op persoonlijk vlak heb je natuurlijk wel focus en doorzettingsvermogen nodig.” Stressbestendigheid noemt Rakels haar grootste probleem.

Mist Rakels topsport? “Ja, toch wel. In sport werk je naar een doel. Van nine to five werken is minder doelgericht. Al is het weer anders als je een eigen bedrijf hebt.”

Vrouw

Rakels is vaak de enige vrouw in haar professionele omgeving. “Ik begrijp niet goed hoe dat komt. Vaak komt er zelfs geen enkele vrouw solliciteren. Dat is jammer.”

Herbeluister

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet