Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De live-uitzendingen van Hautekiet trapt het af

vr 11 mei - 8:47

In 5 extralange uitzendingen bieden Karolien en Jan dagelijks in een andere stad op een plek waar innovatie voelbaar is een forum aan initiatieven die perspectief bieden in Vlaanderen.
Karolien Debecker en Jan Hautekiet

Innovatie van vandaag voor de wereld van morgen, in een mix van gevestigde waarden met het jonge talent van vandaag.

Plaatselijke start-ups komen aan het woord en worden bezocht. De toekomst begint vandaag.

Maatschappelijk engagement vormt daarbij het uitgangspunt, het publiek speelt een centrale rol.

In Hasselt bezoeken we PXL, een jonge dynamische hogeschool. PXL refereert aan Professionals & Excellence. Ze willen jonge werkkrachten afleveren met een grote X-factor. Een school waar openheid, vertrouwen en initiatief centraal staan, en een plek die de nieuwste informatie- en communicatietechnologie gebruikt. Ondernemend netwerken is een belangrijke competentie en samenwerking met het bedrijfsleven stimuleert onderzoek. Opgelet: je kan je niet meer inschrijven om naar de live-uitzending in Hasselt te komen. De zaal zit helemaal vol.

In Leuven gaan we naar Hal 5 in Kessel-Lo. Een plek die in het oog springt omwille van innovatieve herbestemming van de voormalige Centrale Werkplaatsen, waar stadsvernieuwing, gemeenschapsopbouw en duurzaam ondernemen hand in hand gaan.
Maar, dit is work in progress, de invulling is tijdelijk en daarom ook interessant. Zijn de buurtbewoners en Leuvenaars enthousiast? Is het de juiste weg die ingeslagen wordt? Zijn er nog meer ideeën voor de toekomst? Opgelet: je kan je niet meer inschrijven om naar de live-uitzending in Leuven te komen. De zaal zit helemaal vol.

In Antwerpen bezoeken we PAKT, een hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van PAKT stimuleren boer Bram & Sjarel stadsbewoners om te tuinieren, daarvan te genieten, en het experiment niet te schuwen.

In Gent logeren we in de Stadshal, een grote, open luifelconstructie op het Emile Braunplein in het historische centrum van Gent. Een nieuwe ontmoetingsplek voor de Gentenaar. Er is plaats voor concerten, dansvoorstellingen en markten, inclusief Stadscafé en Stadsrestaurant. Opgelet: je kan je niet meer inschrijven om naar de live-uitzending in Gent te komen.

In Kortrijk landen we in Muziekcentrum Track, de plek waar Kortrijk zijn naam van Muziekstad waarmaakt, met het Conservatorium, de Schouwburg, de Stad, en Radio 2 als belangrijke partners.
Een plek waar muziek kan gemaakt en ontwikkeld worden, en aan het publiek gepresenteerd, na de nodige vorming en opleiding.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet