Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

De look uit 'Peaky Blinders' is hip, "maar de acteurs hebben een week gevloekt op hun kapsel"

do 24 okt. - 4:53

De hipsters van tegenwoordig dragen een driedelig pak uit tweed, inclusief zakhorloge én bijpassend kapsel uit de jaren 20. Voor de look haalden de hipsters hun inspiratie uit de Netflix-reeks 'Peaky Blinders'. Regisseur Tim Mielants legt uit hoe dat komt.
De look uit 'Peaky Blinders' is hip, "maar de acteurs hebben een week gevloekt op hun kapsel"

Voor wie de serie niet kent: 'Peaky Blinders' is een BBC-serie die op Netflix wordt uitgezonden en ondertussen al aan zijn vijfde seizoen bezig is. De reeks gaat over een gangsterfamilie uit Birmingham die kort na Wereldoorlog I de macht wil grijpen en de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

Tim Mielants is de regisseur van het derde seizoen van 'Peaky Blinders'. De serie wordt steeds populairder, vooral in Engeland. "Daar wordt de populariteit zelfs redelijk extreem", vertelt Mielants. "Ik denk dat dat vooral komt door de thema's van de reeks: weerwoord voor de aristocratie, de gangsters die niet akkoord zijn met het leven dat de maatschappij hen oplegt, ..."

Looks

Maar het is niet allleen de reeks die aan populariteit toeneemt. Ook de looks die de personages zich aanmeten in de reeks, zijn weer helemaal terug van weggeweest.

"De Peaky Blinders hebben echt bestaan en we hebben de looks uit de serie dan ook gebaseerd op echte foto's. Ze hadden écht die look en kleding", vertelt Mielants. "Je ziet ook in de reeks, dat hoezeer ze stijgen op de sociale ladder, hoe meer hun stijl verandert. We zijn dan ook zo precies mogelijk terug in de tijd gegaan en we wisten zelfs in welke maand wat in de mode was door de hulp van een historicus."

(lees verder onder de video)

 

Hoeden of niet?

Maar het bepalen van de looks verliep niet altijd van een leien dakje: "op een bepaald moment begonnen de mannen in die tijd hoeden te dragen en dat is een zware discussie geweest: laten we de personages hoeden dragen of niet? Uiteindelijk hebben we dat één scène volgehouden en dan zijn we teruggegaan naar de andere hoofddeksels."

Over die hoofddeksels valt nog iets te zeggen. De naam van de reeks is namelijk gebaseerd op de petten die de mannen dragen. "De naam 'Peaky Blinders' slaat op de (scheer)mesjes die de mannen verstopten in hun pet. Als ze dan met hun pet zwaaiden, konden ze hun vijand verwonden of zelfs de ogen uitsteken", zegt Mielants.

Ook de kapsels zijn niet zonder slag of stoot gerealiseerd. "Toen we de kapsels voorstelden aan de acteurs hebben ze heel veel gevloekt en geroepen, maar na een week zijn ze toch overstag gegaan", zo lacht Tim Mielants.

En nu is de look dus populair bij ons. Inclusief het kapsel.

 

De typische look uit Peaky Blinders:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet