Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Nationale Naaiactie: doe mee aan de grootste mondmaskermaakactie ooit!

do 30 apr. - 15:43

Deze week start de #NationaleNaaiActie die heel België moet mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. Nu de exitstrategie bekend is - met mondmaskers als cruciaal onderdeel - hebben de burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co hiervoor de handen in elkaar geslagen. Het doel van de #NationaleNaaiActie is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers.
Lieven Scheire

Om ons land klaar te stomen voor 4 mei roepen maakjemondmasker.be en Impactdays.co heel België op om massaal mondmaskers te maken tijdens de #NationaleNaaiActie. Het doel is om gans België te voorzien met zelfgemaakte mondmaskers die kan je doneren via officiële inzamelpunten die ze hierna verdelen op basis van de exitstrategie.

Het initiatief werd afgestemd met FOD Volksgezondheid en kreeg de zegen van virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Ook het Vlaamse Kruis, de Katholieke Kerk van België, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Femma en meer dan 300 steden en buurtcentra ondersteunen de actie. Meer dan 50.000 vrijwilligers staan startklaar en Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne.

Hoe kan je meedoen?

Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en vervolgens kan je beginnen, met of zonder een naaimachine. Via maakjemondmasker.be/doneren vind je alle inzamelpunten waar je mondmaskers of materialen kan doneren

Deel je creatie

Deel je creatie via #NationaleNaaiActie en #MaakJeMondMasker en inspireer anderen!

Foto's zijn ook welkom via wezullendoorgaan@radio1.be of onze app! (We bundelen de mooiste exemplaren op onze website)

Maar denk ook aan je vrienden, familie en buren: bescherm hen en laat hen ook jou beschermen door voor hen mondmaskers te maken. Heb je nog mondmaskers extra gemaakt? Of wil je linten of stoffen doneren? Dit kan bij meer dan 300 inzamelpunten.

Meer info vind je op www.maakjemondmasker.be

Hoe maak je een mondmasker? Bekijk het instructiefilmpje:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet