Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld van Sofie

De onbereikbare liefde van Brecht: "Ik durfde haar niet aanspreken, maar schreef de meest intieme brieven..."

do 3 okt. - 9:54

Reporter Brecht Devoldere kan meespreken over een onmogelijke, onbereikbare liefde. Van zijn 13 tot zijn 18 jaar was hij verliefd op Tine, de beste vriendin van zijn zus. Hij schreef haar lange brieven, stuurde haar cassettes vol liedjes. Maar hij bleef alleen maar en vooral “de broer van” voor Tine. Zoveel jaar later trekt hij zijn stoute schoenen aan en zoekt haar - nietsvermoedend - bij haar thuis op. Een ontwapenende reportage, getiteld “ding dong”.
Onbereikbare liefde

"Naar de Chiro gaan op je 13 jaar, dat is ook met meisjes leren omgaan.", zegt Brecht Devoldere. Het is daar dat hij Tine voor het eerst ziet. Een meisje "wiens glimlach oplicht in een groep mensen". En Brecht heeft geluk, want Tine is de beste vriendin van zijn zus. Ze komt al eens thuis over de vloer. En dan struint hij, nonchalant, voorbij de kamer van zijn zus. 

Op zijn 15 leert hij zijn eerste akkoorden op gitaar. Brecht schrijft nummers voor de liefde die hij voor zichzelf onbereikbaar heeft gemaakt: "Ze had iets engelachtig. Het was vooral vanop een afstand bewonderen. Als ik er op terugkijk, was het te veel fantasie die bewaard moest worden." 

Beluister Brechts versie van I'm Sticking With You voor Tine:

Brieven schrijven, dat deed hij ook: "Toch wat vreemd misschien: ik schreef intieme brieven, maar durfde haar niet aanspreken". 

Jaren gingen voorbij, en Brecht werd Chiro-leider. Tine was nog stees lid. "En er is één gouden regel in de Chiro: met leden foefel je niet.", aldus Brecht. Maar niet elke leider neemt die regel ter harte. Brecht werd langs rechts voorbijgestoken door een maat... Tine papte aan met een ander. En de contacten tussen hem en haar verwaterden.

Tot vandaag. Want Brecht trok naar het huis van Tine, om het met haar te hebben over die liefde die voor altijd onbereikbaar zou zijn:

Beluister het verhaal van Brecht:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet