Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

De paarden van Hitler

za 1 jun. - 7:33

Ooit stonden in de tuin van de Rijkskanselarij in Berlijn twee gigantische bronzen paarden, meesterwerken van een van Hitlers favoriete beeldhouwers, Josef Thorak. Hitler had ze in het zicht van zijn kantoor laten plaatsen, zodat hij er altijd naar kon kijken. Aan het einde van de tweede wereldoorlog, tijdens de slag om Berlijn, werden ze vernield. Tenminste, dat dachten we.
De paarden van Hitler, Arthur Brand

Arthur Brand is een Nederlandse kunstdetectieve. Via via verneemt hij dat een Antwerpse makelaar bemiddelt voor een beruchte Duitse Nazi-familie. Ze hebben "iets" in de aanbieding waar ze om politieke redenen vanaf willen. Anderhalf miljoen euro. Foto in bijlage.

Op die foto - Brand kan zijn ogen niet geloven - de bronzen paarden van Hitler. Ongeschonden. Als de eerste verbazing is weggeëbt beseft Brand dat dit vervalsingen moeten zijn. Hij laat de zaak liggen.

Tot hij op een mooie dag...

Ho, stop, Fillet. Je bent het volledige boek aan het navertellen dat Arthur Brand heeft geschreven over De Paarden van Hitler. Zaterdag zit hij aan de Interne Keukentafel. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet