Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

'De plantage van onze voorouders': winnaar van de Dutch Podcast Awards 2020

ma 9 nov. - 13:02

In de achtdelige podcastserie 'De plantage van onze voorouders' onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Ze ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van een suikerplantage in Suriname, en zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage. Deze podcast werd de grote winnaar van de Dutch Podcast Awards 2020.
De plantage van onze voorouders

Voor de podcastserie 'De plantage van onze voorouders' doken Maartje Duin en Peggy Bouva in de archieven, ze spraken hun familieleden en bezochten in Suriname de resten van plantage 'Tout Lui Faut'. Het leidt tot allerlei nieuwe vragen: van wie is dit verleden? Wie voelt de gevolgen in het heden? En kunnen Peggy en Maartje tot een gedeeld verhaal komen?

De podcast werd unaniem verkozen tot 'Beste Podcast van 2020'. 

Beluister de achtdelige podcast 'De plantage van onze voorouders' via vpro.nl. Of luister via je favoriete podcast-app.

Aflevering 1 hoor je op maandag 9 november in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur. Layla El-Dekmak praat er ook met Maartje en Peggy, de makers. 

Credits

'De Plantage Van Onze Voorouders' is een Prospektor / VPRO productie voor NPO Radio 1 van Maartje Duin i.s.m. Peggy Bouva en met Eefje Blankevoort als creatief producent. De mooie muziek die is van Rory Ronde, projectleider is Laura Verduijn, en de mixage deed Wederik de Backer. Advies: Emma Lesuis en Laura Stek. Met veel dank aan Rob van Drie van het Centrum voor Familiegeschiedenis. Deze podcast kwam tot stand met steun van het NPO-fonds, het Matchings Fonds Gedeeld Cultureel Erfgoed en het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet