Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

"De regering verschilt vaak van mening over fundamentele zaken, en valt dan over een bananenschil"

vr 7 jan. - 12:54

Hoe hard we ook ons best doen, als we over 2021 praten kunnen we het c-woord niet vermijden. Hoofdredacteur van 'Het Nieuwsblad' Liesbeth Van Impe gaat deze keer niet terugblikken op het afgelopen jaar, maar gaat koffiedik kijken naar wat 2022 voor ons in petto zou kunnen hebben.
© VRT

Corona is nog lang niet de wereld uit geholpen, maar toch staan er al genoeg andere problemen in een rij aan te schuiven. Oude bekenden zoals het klimaat en het onderwijs komen terug om hun plek op te eisen, maar ook nieuwe hindernissen zoals de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht steken de kop op. Liesbeth Van Impe durft nu al te voorspellen dat de politici er niet meer aan zullen beginnen voor de verkiezingen van 2024: "Serieuze dingen in de politiek vragen tijd. Stel dat je in 2022 iets op poten wil zetten waar wat voorbereidingswerk voor nodig is, dan ben je al een heel eind in 2023 voordat het in werking treedt, en dan riskeer je dat mensen er alleen maar kwaad over geworden zijn en nog niet zien dat het werkt."

Stijgende energieprijzen

De stijging van de energieprijzen is één van de problemen die de samenleving in het hart raakt. Op de vraag of de regering hierover zou kunnen vallen, reageert Van Impe: "De les is meestal dat de regering over fundamentele zaken van mening verschilt, en dan valt over een bananenschil. Het Marrakesh-pact bijvoorbeeld, dat is nu niet meer dan een vraag in een moeilijke quiz."

Beluister hier de volledige uitzending:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet