Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

De schaduw van Caesar

do 20 dec. - 4:13

Help! Een roman.

Jelle Dehaen heeft een roman geschreven. Hij maakt dus geen schijn van kans om aan onze keukentafel uitgenodigd te worden. Jelle weet dat. Hij is al twee keer bij ons te gast geweest. Om het over conservatieve denkers te hebben en over marathonlopende Japanse monniken. Dingen die echt bestaan. Non-fictie. Dat is ons ding.

Voor interviews over fictie heeft God Ruth Joos uitgevonden. En Friedl’. En Chantal Pattyn. Die praten graag over zelfverzonnen verhalen. “Allemaal leugens” om het met de woorden van grootvader Fillet te zeggen. Maar Jelle is slim. Hij kent ons. “Ik wat jullie gaan zeggen”, mailde hij, “Wij doen niet aan fictie.” “Maar ik heb een ‘historische’ roman geschreven. Over de moord op Julius Caesar. Echt gebeurd. Ik kan daar interessante dingen over vertellen én ik werk aan een artikel voor Knack over seks in de politiek bij de Romeinen. Als je wil kan ik daar ook al iets over zeggen.”

Jelle weet hoe de hersenen van journalisten werken. Romeinen? Moord? Seks? Primeur? “Het is goed, jong. Kom maar af. You win.” En en passant kan hij reclame maken voor zijn roman.
 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet